Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Φυσικό μακιγιάζ: Γίνετε expert σε 5 λεπτά


...μαθαίνοντας όλα τα μυστικά!

Αν θέλετε ένα φυσικό μακιγιάζ και μάλιστα σε 5 λεπτά για κάθε ώρα της ημέρας, δείτε τι πρέπει να προσέξετε, μάθετε τα μυστικά και παίξτε με τις αποχρώσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε!

1. Βάση- Ξεκινάμε με μια ελαφριά βάση, που την αναμειγνύουμε στο χέρι μας με λίγη ενυδατική κρέμα για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να το κάνετε με τα δάχτυλα, με ένα πινέλο για makeup ή με σφουγγαράκι.

2. Concealer- Περνάτε με προσοχή κάτω από τα μάτια το κονσίλερ. Τα μυστικά είναι δυο: Πρώτον να επιλέξετε ένα χρώμα δυο τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα του προσώπου σας, κι όχι πιο λευκό. Επισης, να επιλέξετε το σωστό χρώμα  κονσίλερ αν έχετε μαύρους κύκλους, ευρυαγγείες κλπ. Δεύτερον, να μην δημιουργήσετε κύκλους γύρω από τα μάτια αλλά ανάποδα τρίγωνα που η κορυφή θα "σβήνει" προς τα κάτω.

3. Blush- Mε ένα μεγάλο πινέλο περνάτε στα ζυγωματικά το ρουζ. Αν θέλετε ένα πραγματικά φυσικό μακιγιάζ (που να φαίνεστε εκθαμβωτική χωρίς προσπάθεια) επιλέξτε χρώματα φυσικά, ζεστά αλλά όχι έντονα. Το μυστικό για φυσικό αποτέλεσμα είναι να περάσετε γρήγορα το πινέλο σας, πάνω στο μέτωπο, στα μάτια, το πηγούνι.

4. Μάτια- Επιλέξτε σκιές σε γήινους τόνους κι ανάλογα πόσο έντονο ή όχι θέλετε το μακιγιάζ σας "παίξτε" με πιο σκούρες ή πιο ανοιχτές μπεζ, καφέ και της άμμου σκιές. Σίγουρα οι ιριδίζουσες αποκλείονται σ΄ένα φυσικό μακιγιάζ, αλλά αν θέλετε να δώσετε ένα λαμπερό τόνο στα μάτια σας, ειδικά το βράδυ, βάλτε με ένα μικρό πινέλο μια σταλιά από μια ανοιχτή ιριδίζουσα σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σας.   
Τονίστε το βλέμμα σας με ένα μαλακό καφέ μολύβι.
Βάλτε μάσκαρα, όχι όμως σε μεγάλη ποσότητα για να φαίνεται όσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

5. Χείλια- Επιλέξτε μια από τις δεκάδες nude αποχρώσεις σε κραγιόν, για να ταιριάζει με το δέρμα σας και να αναδεικνύει τα χείλια σας. Όσο πιο μεγάλα, σαρκώδη χείλη έχετε, τόσο πιο nude, άχρωμο κραγιόν μπορείτε να επιλέξετε. Επίσης παίζει ρόλο και το αν είστε κουρασμένη ή χλωμή. Σε μια τέτοια περίπτωση, χρειάζεστε ένα nude κραγιόν με μια ελαφρά ροζ ή βερυκοκί απόχρωση.

6. Φρύδια- Η φετινή μόδα θέλει γεμάτα φρύδια. Πρώτα τα χτενίζετε με ειδικό βουρτσάκι κι έπειτα τα γεμίζετε για να γίνουν όσο έντονα θέλετε εσείς, είτε με ειδική σκιά, είτε με μολύβι φρυδιών.


Πηγή: womannow/Fe-mail.gr

Ετικέτες ,