Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Πως θα διακοσμήσετε το πρώτο σας διαμέρισμα χωρίς να σπαταλήσετε μια περιουσία

Μάθετε πως μπορείτε να κάνετε το νέο σας ενοικιαζόμενο διαμέρισμα σαν να είναι δικό σας σπίτι.

Ήρθε η στιγμή να μετακομίσετε στο πρώτο σας διαμέρισμα και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Θέλετε μια όμορφη διακόσμηση, αλλά χωρίς να σπαταλήσετε μια μικρή περιουσία; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας δώσουμε οικονομικές ιδέες και λύσεις.
Με λίγες στρατηγικές δημιουργικού σχεδιασμού, μπορείτε να κάνετε θαύματα στην διακόσμηση του διαμερίσματός σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο από τον χρόνο σας, διάθεση και φτηνά υλικά.
Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ωραία trends για να αναδείξετε με τον πιο όμορφο τρόπο τη διακόσμηση του νέου σας σπιτιού. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και πάρτε όμορφες ιδέες για το καινούργιο σας σπιτικό.

#1 Δημιουργήστε ένα θέμα

Αρχικά επιλέξτε το συνολικό στυλ του χώρου σας και την παλέτα χρωμάτων που θα δημιουργεί αντίθεση. Αρκεί το αποτέλεσμα να είναι όμορφα αισθητικά. Για παράδειγμα, προτιμήστε μερικούς εντυπωσιακούς πίνακες ή ένα έπιπλο με έντονο χρώμα, όπως στην παρακάτω εικόνα. Ο συγκεκριμένος φωτεινός πάγκος και τα μαξιλάρια με μοτίβο που κάνουν αντίθεση, δημιουργούν ένα παιχνιδιάρικο στυλ. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ακριβό έπιπλο, απλά παίξτε με τα χρώματα.
Κίτρινο καθιστικό με μαξιλάρια.

#2 Προσθέστε φυτά

Η πιο εύκολη και οικονομική λύση είναι να προσθέσετε αρκετά φυτά στους χώρους του σπιτιού. Τα φυτά εσωτερικού χώρου ζωντανεύουν αμέσως τα δωμάτια, προσθέτωντας χρώμα και άρωμα. Γιατί, λοιπόν, να μην βάλετε στην γωνία του καθιστικού σας λίγο πράσινο; Αμέσως θα το αναδείξει και θα δώσει άλλο στυλ στο χώρο σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την βιβλιοθήκη. Αμέσως θα δώσετε χαρακτήρα και στυλ σε αυτό το άδειο και άψυχο αντικείμενο.
Φροντίστε να επιλέξετε φθηνά φυτά τα οποία διατηρούνται σε κλειστούς χώρους. Δείτε εδώ ιδέες διακόσμησης με φυτά εσωτερικού χώρου για να αντλήσετε περισσότερο έμπνευση γθα το σπίτι σας.

#3 Χρησιμοποιήστε καλάθια ή βαζάκια ως χώρους αποθήκευσης

Συγκεντρώστε τα μικροαντικείμενα του γραφείου -χαρτιά, περιοδικά, στυλό, μολύβια- και τοποθετήστε τα σε μικρά ξύλινα κιβώτια ή καλάθια. Οι συγκεκριμένοι χώροι αποθήκευσης θα δώσουν άλλο στυλ στο δωμάτιο, και ταυτόχρονα θα περιορίσουν την ακαταστασία. Η συγκεκριμένη ιδέα είναι μια όμορφα λύση και για τα ξηρά προϊόντα της κουζίνας. Καθώς, με αυτό τον τρόπο η κουζίνα σας θα δείχνει πιο οργανωμένη.
Χώροι αποθήκευσης του γραφείου.

#4 Φτιάξτε μια γκαλερί τοίχου με καρτ ποστάλ

Αν έχετε καρτ ποστάλ ή στιγμιότυπα από φωτογραφίες μπορείτε να φτιάξετε ένα πανέμορφο κολάζ για έναν από τους τοίχους του σπιτιού. Απλά, φροντίστε να έχουν όλα τα ίδιο θέμα ( πχ παραλίες, βουνό, ορισμένα χρώματα κλπ.) για να υπάρχει συνεκτικότητα. Με αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που θα κοιτάτε το κολάζ θα θυμάστε τα μέρη που έχετε επισκεφθεί ή μέρη που ονειρεύεστε να ταξιδέψετε.
Κολάζ από καρτ ποστάλ και φωτογραφίες.

#5 Προτίμησε ένα κρεβάτι με συρτάρια ή παλέτες

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στην κρεβατοκάμαρα σας, τα κρεβάτια με ενσωματωμένα συρτάρια είναι μια καλή ιδέα. Αν πάλι δεν σας είναι εύκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλέτες και στη συνέχεια να προσθέσετε το στρώμα από πάνω. Και μόλις φτιάξατε το δικό σας κρεβάτι, κερδίζοντας μερικά έξτρα ράφια.
Κρεβάτι με συρτάρια ή παλέτες.

#6 Διακοσμήστε τους τοίχους με ταινίες

Μια ακόμη εύκολη και οικονομική λύση για να δώσετε χρώμα στο νέο σας διαμέρισμα είναι να χρησιμοποιήσετε χρωματιστές ταινίες. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγα μέτρα από διαφόρων χρωμάτων ταινίες, ένα μολύβι και ένα μέτρο για να δημιουργήσετε το σχέδια της αρεσκείας σας.
Χρωματικές ταινίες στον τοίχο.

#7 Παπουτσοθήκη

Έχετε πολλά παπούτσια αλλά η αγορά μια παπουτσοθήκης δεν είναι στις προτεραιότητες σας τώρα; Μπορείτε πολύ απλά να φτιάξετε μία μόνοι σας. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μια παλιά ξύλινη σκάλα και 5 κομμάτια ξύλο. Έτσι θα έχετε οργανωμένα τα παπούτσια σα και παράλληλα θα δώσετε άλλο στυλ στο χώρο.
Diy παπουτσοθήκη από παλιά ξύλινη σκάλα.

#8 Δημιουργήστε σχέδια στον τοίχο με καλώδια – Φωτισμός

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το νέο σας σπίτι είναι τα φωτιστικά. Όπως γνωρίζετε και εσείς τα φωτιστικά δαπέδου είναι, συνήθως, πολύ πιο ακριβά από τα κρεμαστά. Γι’ αυτό μπορείτε να αγοράσετε ένα οικονομικά αλλά ωραίο φωτιστικό, και αν έχετε θέμα με τα καλώδια, τότε ακολουθήστε αυτή την πρωτότυπη λύση. Πάρτε το καλώδιο και δημιουργήστε μια εικόνα πάνω στον τοίχο. Έτσι θα έχετε τον φωτισμό που χρειάζεστε και παράλληλα μια πρωτότυπη διακόσμηση τοίχου.
Διακόσμηση τοίχου με καλώδια φωτιστικών.

RECONS

Ετικέτες ,