Πως να καλλιεργήσετε Ρωμαϊκά μαρούλια σ΄ένα απλό σάκο
Στο βίντεο
που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως να καλλιεργήσετε εύκολα και απλά
ρωμαϊκά μαρούλια σε ένα απλό σάκο στο μπαλκόνι σας.
Τρυφερά και νόστιμα, πλούσια σε βιταμίνες Α και C, τα ρωμαϊκού τύπου μαρούλια είναι πολύ δημοφιλή στη χώρα μας και ιδιαίτερα δημοφιλή για σαλάτες και σάντουιτς.
Είναι ένα κομψό λαχανικό που τα φύλλα του σχηματίζουν ένα όρθιο, μακρουλό κεφάλι. Τα φύλλα τους είναι πιο κατσαρά από τα φύλλα του φυλλώδους μαρουλιού, αλλά τα εσωτερικά τους φύλλα είναι πολύ τρυφερά και νόστιμα. Αυτά τα μαρούλια περιέχουν αξιόλογες ποσότητες βιταμινών A και C και ασβεστίου. Χρειάζονται γύρω στις 70 μέρες για να φτάσουν στην ωριμότητα.
Τα ρωμαϊκά μαρούλια ήταν γνωστά στους αρχαίους Ρωμαίους ως μαρούλια Καππαδοκίας, αλλά αργότερα πήραν το σημερινό τους όνομα. Αυτό συνέβη τον 14ο αιώνα, όταν οι Πάπες μετακόμισαν στο Αβινιόν στη Γαλλία και το ρωμαϊκό μαρούλι καλλιεργήθηκε στους παπικούς κήπους. Στην Αγγλία όμως το μαρούλι αυτό ονομάζεται μαρούλι της Κω, από το ελληνικό νησί. Ήταν επίσης γνωστό και δημοφιλές στην αρχαία Κίνα, όπου το έτρωγαν ωμό ή μαγειρεμένο. Μερικές τοιχογραφίες σε αιγυπτιακούς τάφους από το 4500 π.χ. παρουσιάζουν ένα τύπο μαρουλιού με μακριά φύλλα που διαφέρουν πολύ από το ρωμαϊκό μαρούλι.
Τρυφερά και νόστιμα, πλούσια σε βιταμίνες Α και C, τα ρωμαϊκού τύπου μαρούλια είναι πολύ δημοφιλή στη χώρα μας και ιδιαίτερα δημοφιλή για σαλάτες και σάντουιτς.
Είναι ένα κομψό λαχανικό που τα φύλλα του σχηματίζουν ένα όρθιο, μακρουλό κεφάλι. Τα φύλλα τους είναι πιο κατσαρά από τα φύλλα του φυλλώδους μαρουλιού, αλλά τα εσωτερικά τους φύλλα είναι πολύ τρυφερά και νόστιμα. Αυτά τα μαρούλια περιέχουν αξιόλογες ποσότητες βιταμινών A και C και ασβεστίου. Χρειάζονται γύρω στις 70 μέρες για να φτάσουν στην ωριμότητα.
Τα ρωμαϊκά μαρούλια ήταν γνωστά στους αρχαίους Ρωμαίους ως μαρούλια Καππαδοκίας, αλλά αργότερα πήραν το σημερινό τους όνομα. Αυτό συνέβη τον 14ο αιώνα, όταν οι Πάπες μετακόμισαν στο Αβινιόν στη Γαλλία και το ρωμαϊκό μαρούλι καλλιεργήθηκε στους παπικούς κήπους. Στην Αγγλία όμως το μαρούλι αυτό ονομάζεται μαρούλι της Κω, από το ελληνικό νησί. Ήταν επίσης γνωστό και δημοφιλές στην αρχαία Κίνα, όπου το έτρωγαν ωμό ή μαγειρεμένο. Μερικές τοιχογραφίες σε αιγυπτιακούς τάφους από το 4500 π.χ. παρουσιάζουν ένα τύπο μαρουλιού με μακριά φύλλα που διαφέρουν πολύ από το ρωμαϊκό μαρούλι.
Fytokomia.gr
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΠΙΤΙ/ΚΗΠΟΣ
<< Αρχική σελίδα