Γιατί πρέπει να βάζουμε φινόκιο στο φαγητό μας;
Γνωστό και ως μαραθόριζα, το φινόκιο είναι ένα άγνωστο σε πολλούς λαχανικό, που ήρθε η ώρα να μπει στην κουζίνα μας.
Είναι τραγανό, σούπερ αρωματικό και ταιριάζει πολύ στις σαλάτες, αλλά και σε πολλά ελληνικά πιάτα, σε ζυμαρικά, πίτες, φαγητά κατσαρόλας, ψάρια, ενώ συνδυάζεται επίσης με θαλασσινά και ψητά κρέατα. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και οι σπόροι του, οι οποίοι έχουν άρωμα γλυκάνισου. Στη Σικελία, μάλιστα, καταναλώνουν ωμές φέτες του έπειτα από το γεύμα, με σκοπό να καθαρίσουν το στόμα και την αναπνοή.
Όταν αγοράζετε φινόκιο, φροντίστε να έχει λαμπερό, καθαρό χρώμα χωρίς χτυπήματα και να είναι βαρύ, με τρυφερά φυλλαράκια. Καταναλώστε το φρέσκο για να λάβετε τις ιδιότητές του και το άρωμά του στο φουλ.
<< Αρχική σελίδα