Χοιρινά μπριζολάκια με Jack Daniel’s sauce
Ιδανική συνταγή για μπάρμπεκιου με τους φίλους σας
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
- 4 κουταλιές της σούπας γουοστερσάιρ σος (worcestershire sauce)
- 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι ουίσκι
- ½ φλιτζάνι νερό
- 2 κύβους βοδινού
Εκτέλεση
- Ξεκινάτε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό.
- Στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει.
- Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας.
- Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος.
- Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.
- Νωρίτερα έχετε βγάλει τα μπριζολάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε στο BBQ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.
- Χρησιμοποιήστε λαβίδες αντί για πιρούνι. Έτσι το κρέας δεν θα τρυπήσει και δεν θα χάσει τους χυμούς του.
- Η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν μαγειρευτεί.
- Για να γίνει πιο ζουμερό το κρέας περάστε από πάνω ένα ακτινίδιο κομμένο στη μέση, καθώς το μαλακώνει πριν το ψήσιμο.
- Αφού τελειώσετε με το ψήσιμο, τυλίξτε την μπριζόλα με αλουμινόχαρτο για περίπου πέντε λεπτά βοηθώντας την έτσι να διατηρήσει τους χυμούς της.
<< Αρχική σελίδα