Επικίνδυνοι προορισμοί για τολμηρούς ταξιδιώτες
Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών δεν
επιλέγει προορισμούς σαν τους παρακάτω για τα επόμενα ταξίδια και
υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι’ αυτό.
Αφγανιστάν
Λόγω του ότι το Αφγανιστάν έχει υψηλή επικινδυνότητα για τρομοκρατική επίθεση και απαγωγή, οι συστάσεις από το Foreign and Commonwealth Office του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να αποφευχθούν ταξίδια στις πόλεις Kabul, Kunduz, Balkh, Badakhshan, Baghlan, Kandahar, Helmand, Uruzgan, Nimroz, Zabul και άλλες της χώρας. Αν πρέπει να επισκεφτείτε την Kabul, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο Jalalabad, στο αεροδρόμιο και στους δρόμους του Darulaman. Αν και παραμένει μια όμορφη χώρα για εξερεύνηση, είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνη.
Άλλη μια όμορφη χώρα της Μέσης Ανατολής, που οι εμπόλεμες συρράξεις που έχουν ξεκινήσει από το 2011 κρατούν τον ταξιδιωτικό πληθυσμό μακριά. Τα ταξίδια προς τα εκεί αποτρέπονται από κυβερνήσεις παγκοσμίως και η χώρα, μαζί με τους ανθρώπους της, δυστυχώς, καταρρέει. Δείτε εδώ τις ομορφιές της Δαμασκού πριν τον εμφύλιο.
Πρόκειται για μια εκπληκτική χώρα, αλλά δυστυχώς βρίσκεται κι αυτή υπό την απειλή της τρομοκρατίας, γι’ αυτό αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε προς τα εκεί, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το Υπουργείο Εξωτερικών και να δείτε τις ανακοινώσεις. Προς το παρόν, το Foreign Office συμβουλεύει κατά ενός ταξιδιού εκεί, σε περιοχές εντός 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα Τυνησίας και Λιβύης, εντός 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Μαυριτανίας και εντός 450 χιλιομέτρων από τα σύνορα με Νιγηρία και Μάλι. Εξαίρεση αποτελούν η πόλη Tamanrasset και Tindouf.
Με την Καραϊβική και τον Ειρηνικό να την βρέχουν, η χώρα αυτή αποτελεί «δύσκολο» προορισμό, παρ’ όλο που είναι από τις πιο όμορφες της Κεντρικής Αμερικής. Δυστυχώς, όμως, ο υψηλός δείκτης εγκληματικότητας και κάποιες ασθένειες, δεν την καθιστούν ελκυστικό προορισμό. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες δολοφονιών, αλλά με μικρή απειλή από τρομοκρατική επίθεση και ταυτόχρονα ασθένειες όπως η ελονοσία και ο Δάγκειος Πυρετός… καιροφυλακτούν.
Με αυξημένο τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγής, το Ιρακ δεν κατατάσσεται ακριβώς στους ιδανικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Οι κλοπές αυτοκινήτων από ένοπλους ληστές συμβαίνουν ακόμη και στο φως της ημέρας και ένα ταξίδι εκεί πρέπει να είναι απολύτως επιβεβλημένο. Το Foreign Office συμβουλεύει πιο συγκεκριμένα τους ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από την επαρχία Ninewah, Anbar, Salah-Al-Din, Tam’mim (Kirkuk) και Diyala.
Ίσως από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, με τις Πυραμίδες, τον Νείλο και το χαμηλό κόστος ζωής να ελκύουν τους ταξιδιώτες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής δεν είναι και τόσο ασφαλής, με τον κίνδυνο απαγωγής και τρομοκρατίας να είναι αυξημένος, παρ’ όλο που οι τουριστικές περιοχές είναι πιο ασφαλείς. Αν ταξιδέψετε προς τα εκεί, να είστε προσεκτικοί. Μείνετε μακριά από τα μεγάλα πλήθη, από διαδηλώσεις και αποφύγετε να ταξιδέψετε εκεί μόνοι –και κυρίως μόνες.
Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό χαρακτηρίζεται από υψηλή απειλή για τρομοκρατική επίθεση και προτού οργανώσετε ταξίδι προς τα εκεί, χρειάζεται να ενημερωθείτε από ανακοινώσεις και ειδήσεις. Στα μέρη με πολύ κόσμο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ενώ οι περιοχές Manipur, Kashmir και Jammu θεωρούνται επικίνδυνες, όπως επίσης και οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί Phalgam, Sonamarg και Gulmarg.
Αν και πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο, η χώρα πάσχει σε θέματα ασφάλειας. Ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης, απαγωγής, ένοπλης ληστείας, ρίψης χειροβομβίδας και εισβολής σε σπίτια είναι μεγάλος, όλες τις ώρες της ημέρας, ειδικά στο Ναϊρόμπι.
Λόγω των πολύ αυστηρών κανονισμών και της περιορισμένης πρόσβασης, είναι πολύ δύσκολο για έναν ταξιδιώτη να χαλαρώσει στη χώρα αυτή της Ανατολικής Ασίας. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε ως εκεί, προτιμήστε κάποιο οργανωμένο ταξίδι, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τη χώρα χωρίς παρατράγουδα. Ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης δεν είναι υψηλός, αλλά αποτελεί μια τόσο κλειστή κοινωνία που είναι δύσκολο να βρεθούν στατιστικά, αν και η εγκληματικότητα φαίνεται πως κινείται σε χαμηλά επίπεδα.
clickatlife
<< Αρχική σελίδα