Παγωτό λεμόνι
- Υλικά:
- 1 φλ. χυμό λεμόνι σουρωμένο
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- ξύσμα από 3 λεμόνια
- 1 φακελάκι ζελέ λεμονιού
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα και την ζάχαρη και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέτετε το φακελάκι του ζελέ και ανακατεύετε για λίγο. Αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
- Παράλληλα κτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Όταν κρυώσει το μείγμα το ρίχνετε μέσα στην σαντιγί και ανακατεύετε απαλά.
- Έπειτα το βάζετε στην κατάψυξη για 6 με 8 ώρες.
<< Αρχική σελίδα