Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Η σκοτεινή πλευρά της Πνευματικής Αφύπνισης

«Μην αμφιβάλεις γι ‘αυτό – ο διαφωτισμός είναι μια καταστροφική διαδικασία. Δεν έχει
να κάνει με το να γίνεις καλύτερος ή πιο ευτυχισμένος. Ο Διαφωτισμός είναι η κατάρρευση της… αναλήθειας. Βλέπει μέσα από την πρόσοψη της προσποίησης. Είναι η πλήρης εξάλειψη όλων όσων φανταζόμασταν ότι είναι αλήθεια.» – Adyashanti
Η πνευματική αφύπνιση σημαίνει να είσαι ξύπνιος στην πραγματική σου φύση και δεν είναι κάτι εύκολο γιατί το να γνωρίζουμε την αληθινή μας φύση σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε όλα τα παλιά παραδείγματα και τον ορισμό αυτού που νομίζουμε πως είμαστε.
Όταν φτάνουμε στα πρόθυρα να ενωθούμε με το άπειρο, ο εγωιστικός εαυτός μας αντιμετωπίζει την κρίση του θανάτου και κάνει ότι μπορεί για να μας αποτρέψει από το να δούμε την αλήθεια. Και έτσι αρχίζει η σκοτεινή νύχτα της ψυχής, αλλά μόλις περάσουμε αυτή τη σκοτεινή νύχτα, ενσωματωνόμαστε στον αληθινό μας εαυτό.
5 σημάδια από το the minds journal που ίσως συναντήσετε κατά τη διάρκεια της σκοτεινής νύχτας της ψυχής και πώς να τα ξεπεράσετε:
  1. Θάνατος του εγωισμού
«Καθώς μεγαλώνεις, διαμορφώνεις μια εικόνα του εαυτού σου, βασισμένη στην προσωπική και πολιτιστική σου κατάσταση. Μπορούμε να την αποκαλέσουμε φανταστικός εαυτός του εγωισμού. Ο όρος εγωισμός σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά η χρήση του εδώ σημαίνει λανθασμένος εαυτός, που έχει δημιουργηθεί από την ασυνείδητη ταυτοποίηση με το μυαλό.» – Eckhart Tolle.
Όταν αρχίζουμε να αφυπνιζόμαστε στην αληθινή μας φύση, ο εγωισμός μας αντιμετωπίζει μια κατάσταση θανάτου και προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να διατηρήσει την παρούσα κατάσταση.
Όταν αφυπνιζόμαστε, όλες οι κοσμοθεωρίες μας αναταράσσονται και αρχίζουμε να βλέπουμε τις απατηλές πτυχές του εγωισμού και κατανοούμε τον ρόλο μας στο Σύμπαν.
Ο θάνατος του εγωισμού είναι ένα είδος ιεροτελεστίας όπου συνειδητοποιούμε ότι είμαστε άπειρες ψυχές και πως ο εγωισμός είναι απλώς ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε.
  1. Μοναξιά
Μερικές φορές αναφέρεται ότι η πνευματικότητα είναι μοναχικό ταξίδι. Κατά τη διάρκεια των αρχικών φάσεων του πνευματικού μας ταξιδιού ίσως νιώσουμε πολύ μόνοι καθώς οι κοσμοθεωρίες μας αλλάζουν, έχουμε πολλές ερωτήσεις και δεν βρίσκουμε πολλούς ανθρώπους για να συζητήσουμε.
Είναι σημαντικό να περνάμε αυτόν τον χρόνο μόνοι στην μοναξιά ή στον διαλογισμό για να εμβαθύνουμε ή να κατανοήσουμε την αληθινή μας φύση. Μόλις αρχίσουμε να εμβαθύνουμε την πρακτική μας θα συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε τόσο μόνοι όσο νομίζουμε και πως πάντα είμαστε συνδεδεμένοι και μας υποστηρίζει το άπειρο.
Οι απαντήσεις που ψάχνουμε εμφανίζονται μπροστά μας είτε στον διαλογισμό είτε σε κάποιο βιβλίο ή σε κάποιο άτομο. Ο Κόσμος έχει τους δικούς τους τρόπους.
Αφού αφυπνιστείτε, δεν θα μπλέκεστε πλέον σε σχέσεις που είναι αλληλοεξαρτώμενες καθώς έχετε μάθει την τέχνη της μοναξιάς και είστε ένα όλον από μόνοι σας. Τότε θα συνδεθείτε με την ψυχή σας.
«Η ικανότητα να είσαι μόνος είναι η ικανότητα να αγαπάς. Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, αλλά δεν είναι. Είναι μια υπαρξιακή αλήθεια: μόνο αυτοί που μπορούν να είναι μόνοι, είναι ικανοί να αγαπήσουν, να μοιραστούν, να εμβαθύνουν στον πυρήνα του άλλου – χωρίς να ανήκουν στον άλλον, χωρίς να εξαρτώνται από αυτόν, χωρίς να του μειώνουν τίποτα και χωρίς να εθίζονται σε αυτόν. Επιτρέπουν στον άλλον την απόλυτη ελευθερία, επειδή ξέρουν ότι αν ο άλλος φύγει, θα είναι τόσο χαρούμενοι όσο είναι τώρα. Δεν μπορεί κανείς να πάρει την ευτυχία τους, επειδή κανείς δεν τους την δίνει.» – Όσσο
  1. Μεγάλη γνωστική ασυμφωνία
«Στο πεδίο της ψυχολογίας, η γνωστική ασυμφωνία είναι η νοητική δυσκολία όπου το άτομο έχει ταυτόχρονα δύο αντιφατικές πεποιθήσεις, ιδέες ή αξίες.»
Όταν αφυπνιζόμαστε και περνάμε την διαδικασία της συνειδητοποίησης της ψυχής, διαμορφώνουμε μια καινούργια κοσμοθεωρία και είναι εντελώς διαφορετική από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μάθει να βλέπουμε τα πράγματα.
Στην αρχή, αντιμετωπίζουμε τεράστια γνωστική ασυμφωνία, ωστόσο καθώς σταθεροποιούμαστε περισσότερο στην αληθινή μας φύση, ενσωματώνουμε και εκθέτουμε την νέα κοσμοθεωρία μας με θάρρος.
Βιώνουμε την ελευθερία, το θάρρος, την επέκταση και την καθολική αγάπη όπως ποτέ πριν.
  1. Αντιμετωπίζετε την σκοτεινή πλευρά σας
«Δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει συνείδηση χωρίς πόνο. Οι άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο παράλογα μπορεί να είναι, για να αποφύγουν την ίδια τους την ψυχή. Κανείς δεν διαφωτίζεται με το να φαντάζεται μορφές φωτός, αλλά με το να κάνει το σκοτάδι συνειδητό.» –Καρλ Γιούνγκ
Όταν αρχίζουμε να διαλογιζόμαστε ή να γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα που είναι κρυμμένα στο υποσυνείδητο μας. Είναι μια διαδικασία καθαρισμού και μετασχηματισμού όπου όλα όσα χρειάζεται να αλλάξουν θα τραβήξουν την προσοχή μας είτε μας αρέσει είτε όχι. Μόλις αρχίζουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, ξεκινάμε να αφυπνιζόμαστε για να δούμε το κοσμικό θαύμα που είμαστε.
  1. Συνειδητοποιείτε για πρώτη φορά πως είστε δυνατοί δημιουργοί
Όταν αφυπνιστείτε δεν υπάρχει μέρος που μπορείτε να κρυφτείτε. Μπορείτε να πείτε ψέματα σε όλους, αλλά όχι στον εαυτό σας.
Μόλις αφυπνιστείτε θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε ένας ισχυρός δημιουργός. Αναγνωρίζετε την ελευθερία που έχετε να δημιουργήσετε την δική σας ζωή.
Συνειδητοποιείτε πως η ζωή έχει το νόημα που της δίνουμε. Αρχίζετε να ευθυγραμμίζεστε με τον αληθινό σας εαυτό και αναλαμβάνετε δράση.
Συνειδητοποιείτε πως ακόμα και αν παραπατήσετε, έχετε την ικανότητα να ανακάμψετε.
Μάγεια Τ.

Αφύπνιση Συνείδησης

Ετικέτες ,