Τι να ξέρετε πριν φάτε καλαμπόκι
Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε μνήμες από μασούλημα καλαμποκιού τα καλοκαίρια στις διακοπές, αφού σε κάθε γωνιά ψήνονται και μας... δελεάζουν. Τι πρέπει, όμως, να προσέχετε γενικά με το καλαμπόκι;
-Το συμβατικό καλαμπόκι είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορεί να είναι γενετικά τροποποιημένα και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Για να απομακρυνθείτε από αυτή την πιθανότητα, προτιμήστε το βιολογικό καλαμπόκι και τα προϊόντα του.-Οι θερμίδες του είναι αρκετές και φτάνουν τις 365 στα 100 γραμμάρια. Ποσέξτε, λοιπόν, να μην το παρακάνετε.
-Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον οργανισμό και να ανεβάσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πολύ γρήγορα.
-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, αποτελώντας προβληματική τροφή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στα νεφρά. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ανάγκες σας σε κάλιο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
-Αν αγοράσετε ψητό καλαμπόκι στο δρόμο, ζητήστε ελάχιστη ποσότητα αλατιού, καθώς συνηθίζεται να υπερβάλλουν στο πασπάλισμά του.
<< Αρχική σελίδα