Φτερούγες κοτόπουλο με BBQ sauce!
Αρκετές φορές μαζευόμαστε σπίτι με φίλους και θέλουμε να φτιάξουμε
κάτι εύκολα για να
κεράσουμε την παρέα μας, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο του delivery.
Μια πανεύκολη συνταγή λοιπόν που μπορείς να ακολουθήσεις και προφανώς θα λατρέψουν όλοι είναι οι φτερούγες κοτόπουλο. Στα συν φυσικά είναι το γεγονός ότι θα σου πάρει πολύ λίγο χρόνο για να τα ετοιμάσεις.
Εδώ θα σου δώσω τη συνταγή για να φτιάξεις και μόνη σου την σως barbeque,
με την οποία συνοδεύονται τέλεια οι φτερούγες και φυσικά δεν χρειάζεται
να αγοράσεις μια έτοιμη, η οποία θα περιέχει αρκετά συντηρητικά.
Μπορείς αυτή τη σως να την φτιάχνεις όποτε έχεις χρόνο και να την
αποθηκεύεις στο ψυγείο, ώστε να είσαι πάντα έτοιμη να υποδεχτείς τους
καλεσμένους σου χωρίς να τρέχεις τελευταία στιγμή.
Και για να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον θα σου δώσω δύο εναλλακτικές για τον τρόπο μαγειρέματος του κοτόπουλου, για να διαλέξεις όποια σου αρέσει ή ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις και τις δύο και να μου πεις ποια σου άρεσε περισσότερο.
κεράσουμε την παρέα μας, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο του delivery.
Μια πανεύκολη συνταγή λοιπόν που μπορείς να ακολουθήσεις και προφανώς θα λατρέψουν όλοι είναι οι φτερούγες κοτόπουλο. Στα συν φυσικά είναι το γεγονός ότι θα σου πάρει πολύ λίγο χρόνο για να τα ετοιμάσεις.
Και για να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον θα σου δώσω δύο εναλλακτικές για τον τρόπο μαγειρέματος του κοτόπουλου, για να διαλέξεις όποια σου αρέσει ή ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις και τις δύο και να μου πεις ποια σου άρεσε περισσότερο.
Εύκολη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλο με sauce barbeque
Υλικά (για 4 άτομα)
Για τη σως:
- 1 πράσινη πιπεριά
- 5 φέτες μπέικον
- 70 ml ουίσκι της επιλογής σας
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. worcester sauce(τη βρίσκεις εύκολα στο super market)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μισό κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, για να γίνει λίγο καυτερή)
- 16 τεμάχια φτερούγες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- Αλεύρι
- Αλάτι
- 6 αυγά
- Τριμμένη φρυγανιά
- Δημητριακά (σπασμένα σε κομματάκια)
Εκτέλεση για τη σάλτσα
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας. Αφού κάψει λίγο το λάδι σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και την πιπεριά αφού τα έχουμε κόψει όλα σε μικρά κομμάτια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Ύστερα σβήνουμε με το ουίσκι που έχουμε επιλέξει.Βήμα 2
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να παίζει ρόλο η σειρά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για 15 λεπτά.Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη σάλτσα.Βήμα 3
Αφού έχει βράσει, αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με όποιο σκεύος θέλουμε, π.χ. μπλέντερ ώστε να αποκτήσει την υφή που θέλουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.Εκτέλεση για τις φτερούγες (Παραλλαγή 1)
Βήμα 1
Παίρνουμε τις φτερούγες, τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε καλά. Ύστερα τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την πάπρικα. Με το χέρι μας φροντίζουμε ώστε τα μπαχαρικά να έχουν απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια από κάθε φτερούγα.Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και περνάμε τις φτερούγες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.Βήμα 3
Αφού αφαιρέσουμε τις φτερούγες από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και με ένα πινέλο απλώνουμε ποσότητα από την BBQ sauce στις φτερούγες, προσέχοντας να το κάνουμε σε μία μία ξεχωριστά και να απλωθεί καλά, ώστε να λειτουργήσει σαν μαρινάτα και να δώσει γεύση.Βήμα 4
Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχει
καραμελώσει η σάλτσα. Οι φτερούγες μας είναι έτοιμες και τις σερβίρουμε
με τη sauce BBQ στο πλάι για έξτρα νοστιμιά.
<< Αρχική σελίδα