Φτιάχνουμε σπιτική μουστάρδα με μαύρη μπίρα
Η μουστάρδα ταιριάζει στα σάντουιτς, σε κρεατικά, σε πολλά κρύα πιάτα, μπέργκερ, ντρέσινγκ... Γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας, με αγνά υλικά και χωρίς συντηρητικά;
Για να φτιάξετε μουστάρδα σε ποσότητα ενός λίτρου, θα χρειαστείτε:1 ¼ του φλιτζανιού σπόρους μουστάρδας (σιναπιού)
2 φλιτζάνια λευκό ξίδι ή βαλσάμικο
¼ του φλιτζανιού βαλσάμικο
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
1 ½ του φλιτζανιού μαύρη μπίρα
¼ του φλιτζανιού μέλι
1 κουτ. της σούπας κουρκουμά
μισό κουταλάκι του γλυκού μείγματος μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλο)
2 κ. γλυκού αλάτι
Ξεκινήστε από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζοντας τους σπόρους στα 2 φλ. ξίδι, την μπίρα και τη ζάχαρη. Την επόμενη ημέρα, προσθέστε το υπόλοιπο βαλσάμικο, το μέλι, τον κουρκουμά, το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι και χτυπήστε τα στο μπλέντερ.
Δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα μέλι αν τη θέλετε πιο γλυκιά. Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και αφήστε το για λίγες ώρες στο ψυγείο.
<< Αρχική σελίδα