94χρονος γιατρός αποκαλύπτει την τροφή-φάρμακο για την υγεία
Τι κι αν είναι 94ων χρονών, ο Dr. Murray Grossan ακόμα
δουλεύει σαν ωτορινολαρυγγολόγος.
Με τόσα χρόνια εμπειρία και τόσο καλή φυσική κατάσταση, αποτελεί τον Νούμερο 1 άνθρωπο που θα ακούγαμε για συμβουλές στον τομέα υγεία. Έτσι όταν είδαμε πως αποκάλυψε την τροφή-φάρμακο για την υγεία στο περιοδικό Prevention, τρέξαμε να το διαβάσουμε για να μάθουμε τα μυστικά του.
Όπως αποκάλυψε, τρώει κάθε μέρα γιαούρτι και πιστεύει πως αυτός είναι ο λόγος (σε συνδυασμό με το ότι έχει αποκτήσει ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα με τη χρόνια συναναστροφή του με ασθενείς) που δεν αρρωσταίνει από γρίπη. Όπως εξηγεί, στο γιαούρτι υπάρχουν ζωντανά βακτήρια που αλληλεπιδρούν με τα μικρόβια στα έντερα μας. Έτσι, ενώ πιστεύει ότι η συνήθειά του αυτή τον βοήθησε να προστατευτεί από τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, θεωρεί επίσης ότι το γιαούρτι μπορεί να καταπολεμήσει και βακτηρίδια, όπως το E. coli και η σαλμονέλλα. Το κλειδί είναι να αγοράζουμε γιαούρτια που έχουν ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες.
Προτείνει επίσης την κατανάλωση άλλων τροφίμων, που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το ξινολάχανο, το κεφίρ και οι τροφές με προβιοτικά.
olivemagazine/
Με τόσα χρόνια εμπειρία και τόσο καλή φυσική κατάσταση, αποτελεί τον Νούμερο 1 άνθρωπο που θα ακούγαμε για συμβουλές στον τομέα υγεία. Έτσι όταν είδαμε πως αποκάλυψε την τροφή-φάρμακο για την υγεία στο περιοδικό Prevention, τρέξαμε να το διαβάσουμε για να μάθουμε τα μυστικά του.
Όπως αποκάλυψε, τρώει κάθε μέρα γιαούρτι και πιστεύει πως αυτός είναι ο λόγος (σε συνδυασμό με το ότι έχει αποκτήσει ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα με τη χρόνια συναναστροφή του με ασθενείς) που δεν αρρωσταίνει από γρίπη. Όπως εξηγεί, στο γιαούρτι υπάρχουν ζωντανά βακτήρια που αλληλεπιδρούν με τα μικρόβια στα έντερα μας. Έτσι, ενώ πιστεύει ότι η συνήθειά του αυτή τον βοήθησε να προστατευτεί από τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, θεωρεί επίσης ότι το γιαούρτι μπορεί να καταπολεμήσει και βακτηρίδια, όπως το E. coli και η σαλμονέλλα. Το κλειδί είναι να αγοράζουμε γιαούρτια που έχουν ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες.
Προτείνει επίσης την κατανάλωση άλλων τροφίμων, που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το ξινολάχανο, το κεφίρ και οι τροφές με προβιοτικά.
olivemagazine/
<< Αρχική σελίδα