Κοτόπουλο ταζίν
Παραδοσιακό πιάτο από το Μαρόκο
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- χυμός από ½ λεμόνι
- 1 ζωμός κότας
- ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
- ½ φλ. αμυγδαλόψιχα
- ½ φλ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
- 1 κ. σ. κύμινο σε σκόνη
- ½ κ.γλ. νιφάδες τσίλι
- 2 κ. σ. φρέσκος κολίανδρος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε αρχικά τα μπουτάκια κοτόπουλου με τον μαϊντανό, το σκόρδο το μισό βούτυρο και τον χυμό λεμονιού.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί. Βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
- Ρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο και ψήνετε για 5΄-7΄, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτετε τον ζωμό κότας, τις φέτες λεμονιού, τα αμύγδαλα, τις ελιές, το κύμινο, το τσίλι και 4 φλ. νερό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 20΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
- Σερβίρετε με κους-κους και φρέσκο κόλιανδρο.
Newsbeast
<< Αρχική σελίδα