Φανταστικό Κέικ Μελομακάρονο του Στέλιου Παρλιάρου! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ είναι Σκέτη Απόλαυση!
και εσείς, οι συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου, είναι -όχι απλά μοναδικές- είναι τέλειες! Πρέπει να το φτιάξετε και το δοκιμάστε! Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που γευθεί ο ουρανίσκος σας και όλοι γευστικοί σας κάλυκες! -d-
Θέλει φαντασία και τόλμη να πειράξετε λίγο τα αγαπημένα σας μελομακάρονα και να τα σερβίρετε ως κέικ!
Υλικά
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στο τέλος ενσωματώνουμε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.
Υλικά
- 3 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 500 γρ. μελομακάρονα, τριμμένα σε σκόνη, στο μούλτι
- 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα
- λίγο μέλι
- καρύδια, χοντροτριμμένα
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στο τέλος ενσωματώνουμε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.
<< Αρχική σελίδα