Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ινδικά κεφτεδάκια με λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γρ. κουνουπίδι τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 100 γρ. λάχανο τριμμένο
  • 1 πρέζα κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 πρέζα κύμινο ολόκληρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. σ. αλεύρι άσπρο
Για τη σάλτσα κάρι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε αρχικά σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια πλάθετε μπαλάκια σε σχήμα κεφτέ. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζετε τους κεφτέδες απ' όλες τις πλευρές.
Για τη σάλτσα κάρι
  1. Σε κατσαρόλα προσθέτετε την ντομάτα, το κρεμμύδι, δύο ποτήρια νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  2. Έπειτα αδειάζετε σε μπλέντερ, προσθέτετε το κάρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε τη σάλτσα κάρι, το βούτυρο, σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τους κεφτέδες. Σερβίρετε ζεστό.

    Newsbeast

Ετικέτες ,