Ινδικά κεφτεδάκια με λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
- 100 γρ. κουνουπίδι τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ. σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 100 γρ. λάχανο τριμμένο
- 1 πρέζα κορν φλάουρ
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 πρέζα κύμινο ολόκληρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. σ. αλεύρι άσπρο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ντομάτα ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάρι
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε αρχικά σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια πλάθετε μπαλάκια σε σχήμα κεφτέ. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζετε τους κεφτέδες απ' όλες τις πλευρές.
- Σε κατσαρόλα προσθέτετε την ντομάτα, το κρεμμύδι, δύο ποτήρια νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Έπειτα αδειάζετε σε μπλέντερ, προσθέτετε το κάρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε τη σάλτσα κάρι, το βούτυρο, σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τους κεφτέδες. Σερβίρετε ζεστό.
Newsbeast
<< Αρχική σελίδα