Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Επιδρομή της γερμανικής αστυνομίας στα γραφεία της Deutsche Bank

Επιδρομή της γερμανικής αστυνομίας στα γραφεία της Deutsche Bank

Σε εξέλιξη έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος


Η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή την Πέμπτη στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη. Οι εισαγγελικές Αρχές της πόλης ανέφεραν ότι η επέμβαση προέκυψε από μία έρευνα σχετικά με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την τράπεζα.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, περίπου 170 στελέχη των δυνάμεων επιβολής τάξης συμμετείχαν στην επιχείρηση. Η έρευνα περιστρέφεται γύρω από αρκετούς υπαλλήλους της Deutsche Bank, συμπεριλαμβανομένων δύο ατόμων που πιστεύεται ότι ακόμη εργάζονται για το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Όπως αναφέρουν οι εισαγγελικές Αρχές, η Deutsche Bank είναι «ύποπτη» ότι βοήθησε περίπου 900 πελάτες της να στήσουν «βιτρίνες» offshore εταιρείες για να «μεταφέρουν χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες». Ανέφεραν επίσης ότι το ποσό που έχει «ξεπλυθεί» ανέρχεται περίπου στα 311 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από τα αποκαλούμενα «Panama Papers».
Τα στοιχεία από τα Panama Papers, που αριθμούν περί τα 11,5 εκατομμύρια αρχεία, έφτασαν  στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung από ανώνυμη πηγή το 2015. Τουλάχιστον 28 γερμανικοί οργανισμοί αναφέρονταν στα αρχεία, συμπεριλαμβανομένης και της Deutsche Bank.

Newsbeast

Ετικέτες ,