Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Πως θα Προσελκύσεις την Καλοτυχία που θα Γεμίσει το Πορτοφόλι και την Τσέπη σου

Πως θα Προσελκύσεις την Καλοτυχία που θα Γεμίσει το Πορτοφόλι και την Τσέπη σου

Επειδή το να γίνεις πλούσιος δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων, αλλά και συγκυριών, οι άνθρωποι ανέκαθεν αναζητούσαν τα μέσα για να προσελκύσουν την καλοτυχία που θα γέμιζε τα πορτοφόλια τους…
Μπορεί να σας κάνει πλούσιους ένα τετράφυλλο τριφύλλι ή το να δουλεύετε καθισμένοι προς τη σωστή -κατά το φενγκ σούι- κατεύθυνση; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε.
Από τη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΟΥΡΑΚΗ
Μπορεί να σας κάνει πλούσιους ένα τετράφυλλο τριφύλλι ή το να δουλεύετε καθισμένοι προς τη σωστή -κατά το φενγκ σούι- κατεύθυνση; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε. Επειδή το να γίνεις πλούσιος δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων, αλλά και συγκυριών, οι άνθρωποι ανέκαθεν αναζητούσαν τα μέσα για να προσελκύσουν την καλοτυχία που θα γέμιζε τα πορτοφόλια τους. Πολλοί απ’ αυτούς τους «μαγνήτες» του χρήματος ισχύουν ακόμα. Άλλωστε, ποτέ κανείς δεν έχασε ελπίζοντας!

Αντικείμενα με… ειδικές δυνάμεις
Σε όλους τους πολιτισμούς συναντάμε αντικείμενα στα οποία έχει αποδοθεί η δύναμη να προσελκύουν τον πλούτο. Τα γνωστότερα: * Το τετράφυλλο τριφύλλι, που το καθένα φυλλαράκι του εκπροσωπεί την τύχη στις πιο σημαντικές επιδιώξεις των ανθρώπων: το ένα είναι για την καλή φήμη, το άλλο για τον πλούτο, το τρίτο για έναν πιστό σύντροφο και το τέταρτο για ακλόνητη υγεία. * Το πέταλο, αντικείμενο γενικής καλοτυχίας. * Το βελανίδι, που όποιος το έχει μαζί του προσελκύει πλούτο αλλά και ερωτικό ενδιαφέρον. * Τρία κλειδιά περασμένα σε έναν κρίκο, που υποτίθεται ότι θα ανοίξουν της πόρτες του πλούτου, της υγείας και του έρωτα. * Φυλαχτά και γενικώς αντικείμενα με απεικονίσεις ζώων. Το ψάρι, χριστιανικό σύμβολο, ο ελέφαντας, η αγελάδα και το φίδι για τους Ινδούς, ο τρίποδος βάτραχος για τους Κινέζους. * Σύμβολα όπως το κινέζικο ιδεόγραμμα του πλούτου, τα αποτυπώματα από τις πατούσες της ινδικής θεάς Λάκσμι πάνω σε τοίχους και πόρτες αλλά και η τόσο παρεξηγημένη λόγω του ναζισμού σβάστικα (πανάρχαιο σύμβολο και στην Ελλάδα και την Ινδία). * Τα κλασικά νομίσματα του φενγκ σούι με την τετράγωνη τρύπα στη μέση που συνήθως δένονται ανά τριάδες με κόκκινο νήμα και τοποθετούνται σε «καίρια» σημεία, όπως η νοτιοανατολική γωνία του σπιτιού ή του γραφείου σας, αλλά και πάνω ή μέσα σε αντικείμενα όπως η ταμειακή μηχανή ή τα λογιστικά βιβλία. Χρυσάφια και μαλάματα
Τα πολύτιμα μέταλλα θεωρούνται κι αυτά μαγνήτες του πλούτου. Στην Ινδία έχουν το έθιμο να θάβουν ένα χρυσό νόμισμα στα θεμέλια ενός σπιτιού ή γραφείου και να ενσωματώνουν χρυσοκλωστές μέσα στους τοίχους κατά το χτίσιμο. Τα χρυσά και ασημένια κοσμήματα, που φορούν άφθονα οι γυναίκες ακόμα και στην καθημερινή τους ζωή, δεν έχουν μόνο καλλωπιστικό σκοπό, αλλά και πιστεύεται ότι προσελκύουν τον πλούτο μέσα στο σπίτι.
Στην Κίνα χρησιμοποιούν ράβδους από χρυσό ή ασήμι με τις οποίες στολίζουν το σπίτι, ιδίως τις μέρες της κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Επειδή ο ρόλος τους είναι συμβολικός, μπορεί κάλλιστα να είναι από ψεύτικο χρυσάφι. Ακόμα θάβουν νομίσματα κάτω από το μονοπάτι που οδηγεί στην εξώπορτά τους ή τα κρύβουν κάτω από το χαλάκι της πόρτας, για να βοηθήσουν την ενέργεια του πλούτου να βρει το δρόμο προς το σπίτι τους.
Μαγικοί αριθμοί
Οι τυχεροί και γρουσούζικοι αριθμοί παίζουν τεράστιο ρόλο στην προσέλκυση του πλούτου. Το μόνο 13άρι που φέρνει χρήμα στη Δύση είναι στο ΠΡΟΠΟ – σε ημερομηνίες, αριθμούς διευθύνσεων και οπουδήποτε αλλού θεωρείται προς αποφυγήν από πολύ κόσμο. Από την άλλη, αρκετοί δοκιμάζουν να παίξουν σε τυχερά παιχνίδια τα νούμερα που βρίσκουν σε ωροσκόπια ή σε κινέζικα μπισκοτάκια. Εκείνοι πάντως που έχουν ψύχωση με τα νούμερα είναι οι Κινέζοι, που κάνουν το παν για να πετύχουν συνδυασμούς τυχερών αριθμών στις διευθύνσεις των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους, τις πινακίδες των αυτοκινήτων, τα τηλεφωνικά νούμερα, τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών. Λέγεται μάλιστα ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα σαν «μίζα» για να πάρουν έναν τέτοιο ευοίωνο αριθμό. Ποιοι είναι αυτοί:
* Το 8, επειδή στα κινέζικα έχει συνήχηση με τις λέξεις ανάπτυξη, ευημερία.
* Το 3, που επίσης συμβολίζει την ανάπτυξη.
*Το 2, που σημαίνει την ευκολία.
* Το 9, που σημαίνει την πληρότητα του ουρανού και της Γης.
* Από συνδυασμούς, ευοίωνα νούμερα είναι τα 128, 148, 168, 2188, 7788 και 9999.
* Αντίθετα το 4 είναι εξαιρετικά κακότυχο, επειδή κάνει συνήχηση με την κινέζικη λέξη για το θάνατο, όπως γρουσούζικοι είναι και οι αριθμοί που καταλήγουν σ’ αυτό καθώς και στο 58.
Γραμμένο στην πέτρα
Οι πολύτιμοι λίθοι είναι μια ένδειξη ευμάρειας για όποιον τους κατέχει, αλλά σύμφωνα με τη μαγεία των κρυστάλλων ισχύει και το αντίστροφο: Ορισμένα πετράδια έχουν τη φήμη ότι ενισχύουν τη ροή του πλούτου. Τα γνωστότερα είναι το ζαφείρι, το ζιργκόν, το μαργαριτάρι, το μάτι της γάτας, το μάτι της τίγρης, ο νεφρίτης, το οπάλιο, το περίδοτο, το ρουμπίνι, το σμαράγδι, ο πράσινος τουρμαλίνης, το χρυσοπράσιο.
Ειδικά για εμπορική επιτυχία κατάλληλα είναι το κίτρινο ζιργκόν, ο μαλαχίτης και ο τουρμαλίνης, ενώ για όσους αναζητούν την οικονομική αναβάθμιση μέσα από τα τυχερά παιχνίδια ο αβεντουρίτης, ο αμαζονίτης και το μάτι της γάτας θα αυξήσουν τις πιθανότητες για ένα καλό γύρισμα της τύχης.
Πού κοιτάς;
Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ο βασικός παράγοντας επαγγελματικής και κατ’ επέκτασιν οικονομικής ανόδου είναι ο προσανατολισμός που έχουμε όταν καθόμαστε στο χώρο της δουλειάς μας, δηλαδή το σημείο του ορίζοντα προς το οποίο κοιτάμε. Για να βρείτε ποια είναι αυτή η κατεύθυνση, προσθέτετε τα δυο τελευταία ψηφία της χρονιάς που γεννηθήκατε (αν το άθροισμά τους είναι μεγαλύτερο από 10, προσθέτετε και αυτά τα δυο ψηφία ώστε να έχετε ένα μονοψήφιο αριθμό). Στο νούμερο που θα προκύψει, αν είστε γυναίκα, προσθέτετε 5, ενώ αν είστε άντρας το αφαιρείτε από το 10. Το τελικό αποτέλεσμα, ο λεγόμενος «αριθμός γκούα», σας δείχνει ποια είναι η ιδανική σας κατεύθυνση, ανάλογα και με τον πίνακα που ακολουθεί.
Για παράδειγμα, έστω ότι έχετε γεννηθεί το 1968, πάντα όμως σύμφωνα με την κινέζικη χρονολόγηση, όπου το κάθε νέο έτος ξεκινά τέλη Ιανουαρίου με μέσα Φεβρουαρίου. Αν είστε γυναίκα, υπολογίζετε: 6+8=14, 1+4=5, 5+5=10, 1+0=1. Το 1 είναι ο αριθμός γκούα για εσάς. Αν είστε άντρας: 6+8=14, 1+4=5, 10-5=5. Το 5 είναι ο αριθμός εσάς.
Οι ιδανικές κατευθύνσεις για κάθε νούμερο: * 1: νοτιοανατολικά * 2: βορειοανατολικά * 3: νότια * 4: βόρεια * 5: βορειοανατολικά για τους άντρες, νοτιοδυτικά για τις γυναίκες * 6: δυτικά * 7: βορειοδυτικά * 8: νοτιοδυτικά * 9: ανατολικά

Διαδραστικά


Ετικέτες ,