Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Συνταγή για cheesecake χωρίς ζάχαρη!

Τα γλυκά ομορφαίνουν τη ζωή μας, μας φτιάχνουν τη διάθεση και είναι αυτό που περιμένεις πως και
πως μετά από ένα χορταστικό τραπέζι. Το θέμα είναι ότι παχαίνουν και έχουν πολλές θερμίδες ακόμα και το cheesecake που δεν είναι να πεις και πολύ βαρύ γλυκό. Και επειδή είναι ωραίο να διατηρούμε τη σιλουέτα μας κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Μιας και το γλυκό δεν κόβεται, βρήκα μια τέλεια και πεντανόστιμη συνταγή για cheesecake χωρίς ζάχαρη.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι τέλεια γιατί πρώτον έχει στέβια αντί για ζάχαρη και όλα τα υλικά είναι light πλην του φρέσκου βουτύρου. Δεύτερον, επειδή ακριβώς έχει στέβια, έχει λιγότερες θερμίδες και τρίτον είναι ένα γλυκό κατάλληλο για τους διαβητικούς. Είδες πόσα καλά νέα μπορούν να χωρέσουν σε μια πρόταση; Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Νόστιμο cheesecake χωρίς ζάχαρη και θερμίδες

cheesecake
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
για τη βάση:
  • 250γρ. Digestive ολικής
  • 8γρ. steviaParana
  • 120γρ. βούτυρο
για την κρέμα:
  • 250γρ. (άγλυκη) σαντιγί
  • 170γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
  • 40γρ. steviaParana
  • 220γρ. τυρί κρέμα ελαφρύ
  • 50γρ. ζεστό νερό
  • 5γρ. ζελατίνη
Στο μούλτι θρυμμάτισε τα μπισκότα και ρίξε τη στέβια. Λιώσε το βούτυρο και ρίξτο στα θρύμματα από τα μπισκότα. Ανακάτεψε και άπλωσε το μείγμα στη βάση για το cheesecake. Με ένα μικρό μπρίκι ή με ένα κουτάλι στρώσε το μείγμα ομοιόμορφα στην φόρμα και βάλε το σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 170.

Ανακάτεψε στο μίξερ την άγλυκη σαντιγί με το εβαπορέ γάλα. Στη συνέχεια πρόσθεσε την στέβια και την κρέμα τυρί. Ανακάτεψε καλά. Βάλε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό για 3 λεπτά, στίψτο καλά και έπειτα διάλυσε στο σε βραστό. Πρόσθεσε έπειτα το διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα της κρέμας. Βγάλε τη βάση από μπισκότο από τον φούρνο και αφού κρυώσει ρίξε από πάνω την κρέμα. Βάλε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει.  Αφού παγώσει ρίξε από πάνω μαρμελάδα ή φρούτα ή γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει. Έτοιμο το cheesecake χωρίς ζάχαρη! Καλή απόλαυση.

Bonus Tips:

Στη βάση για το μπισκότο μπορείς να προσθέσεις και λίγη κανέλα για ακόμα περισσότερη γεύση. Επίσης, αν αναρωτιέσαι πως θα απλώσεις την μαρμελάδα πάνω από το cheesecake, απλά αραίωσε την λίγο με ζεστό νερό. Τέλος, αν δεν είσαι σίγουρη ότι η σαντιγί η συσκευασμένη είναι τελείως άγλυκη, μπορείς είτε να την φτιάξεις μόνη σου ή να την παραγγείλεις σε ζαχαροπλαστείο.

ediva.gr

Ετικέτες ,