Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ντύσου μοναδικά, ανάλογα με το σώμα σου


Έχει χυθεί πολύ μελάνι για το μέγθος και το σχήμα του γυναικείου
σωματότυπου και καταλήξαμε να πιστεύουμε ότι το σώμα μας ήταν ένα άψυχο αντικείμενο, το οποίο έπρεπε να αξιολογηθεί με μεζούρα ή να μπει σε καλούπια. Αρχίσαμε να μιλάμε για το σώμα «αχλάδι» ή «μήλο» υιοθετώντας μια ορολογία που ισοπέδωνε τη μοναδικότητα του δικού μας σώματος. Αναδείξτε τα δυνατά σας σημεία χωρίς στερεότυπα!
Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι οι κανόνες για τη σιλουέτα «αχλάδι» ή «μήλο» και τα στερεότυπα των ρούχων που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δεν πρέπει να μας περιορίζουν σε απόλυτα στεγανά.
Οι γυναίκες είμαστε δυνατές και όμορφες και το κυριότερο «κυκλοφορούμε» η καθεμία μας με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Καμία άλλη δεν διαθέτει ακριβώς το δικό μας σώμα και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένα καλούπια.
Ο μόνος κανόνας που μας ταιριάζει είναι ότι αξίζει να ντυνόμαστε για να τονίσουμε τα μοναδικά στοιχεία της εξωτερικής μας εμφάνισης. Μπορεί να είναι τα πεταχτά οπίσθιά μας ή η λεπτή μας μέση αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εκείνα τα σημεία που αγαπάμε πάνω μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση.


Η νέα μέθοδος

Τι είναι αυτό που αγαπάμε σε εμάς τις ίδιες; Προσοχή! Όχι, τι αρέσει στους άλλους. Τι αρέσει σε εμάς που φέρουμε αυτό το σώμα κάθε μέρα και ζούμε μαζί του.
Αν εντοπίσουμε τα σημεία για τα οποία είμαστε περήφανες, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε πιο εύκολα πώς θα παιχτεί η παρτίδα του εντυπωσιασμού. Αρκεί να επιλέξουμε τις συγκεκριμένες περιοχές του σώματός μας που λατρεύουμε και να μάθουμε τρόπους να τις αναδείξουμε μέσα από τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ.


Αν αγαπάμε τα χέρια μας…

Επιδεικνύουμε όλη την καλή δουλειά που έχουμε κάνει στο γυμναστήριο. Ειδικά αν είμαστε προικισμένες από τη φύση με καλοσχηματισμένα μπράτσα και λεπτούς ώμους, μπορούμε να φοράμε μπλούζες ή φορέματα αμάνικα ή με τιράντες και μάλιστα σε ανοιχτές αποχρώσεις που θα τραβάνε τα βλέμματα απ’ ευθείας στα χέρια μας.
Το αποτέλεσμα ενισχύεται, αν επιλέξουμε σκούρες αποχρώσεις στο κάτω μέρος του σώματος ενώ σε περίπτωση που ο κρύος καιρός δεν μας επιτρέπει να κυκλοφορούμε χωρίς μανίκια, προτιμάμε μπλούζες με μανίκια από λεπτό ύφασμα (δαντέλα ή δίχτυ) που θα εφαρμόζει στα μπράτσα μας.


Αν λατρεύουμε το στήθος μας

Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα με το μέγεθός του και το πώς αισθανόμαστε καθώς τα χρόνια περνούν, μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορους τρόπους για να το αναδείξουμε αποφεύγοντας, όμως, ακρότητες.
Το πόσο βαθιά πάει ένα ντεκολτέ είναι το Α και το Ω αυτής της διαδικασίας. Κανένας δεν περιμένει να δει το look της… πίστας σε ένα πρωινό ντύσιμο αλλά αν διαθέτουμε όμορφο στήθος και ντεκολτέ, μπορούμε να τολμήσουμε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα V.
Το λίγο πιο βαθύ V κολακεύει και μπορεί να χαρακτηριστεί απολύτως κομψό, αν όλο το υπόλοιπο σύνολο είναι πιο συντηρητικό: ένα φόρεμα με μήκος κάτω από το γόνατο που φτάνει στη μέση της γάμπας ή ένα παντελόνι σε φαρδιά αντρική γραμμή σε συνδυασμό με ένα κλασικό σακάκι που καλύπτουν το υπόλοιπο σώμα, απογειώνουν την τελική εικόνα χωρίς να μπορεί κανείς να μιλήσει για υπερβολική πρόκληση.


Αν οι ώμοι μας είναι το δυνατό μας σημείο

Είναι τυχαίο που οι μπλούζες που αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους αποτελούν το hit όχι μόνο της καλοκαιρινής σεζόν αλλά και της χειμερινής το τελευταίο διάστημα;
Όλες οι εταιρείες και οι οίκοι μόδας δείχνουν top, πουλόβερ και φορέματα που μπορεί να διαθέτουν μακριά μανίκια αλλά δεν καλύπτουν τους ώμους. Υπέροχα με παντελόνια ή ακόμα και τζιν, ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα ακόμα και στο γραφείο, αν συνδυαστούν με μια στενή φούστα σε γραμμή pencil ή παντελόνι.
Στην περίπτωση που το εργασιακό πρωτόκολλο το επιτρέπει, το συγκεκριμένο look είναι ιδανικό και τόσο νεανικό όσο χρειάζεται για να δώσει νέο αέρα στην εμφάνισή μας.


Αν είμαστε ερωτευμένες με τα πόδια μας

Ένα ζευγάρι μακριά και σφιχτά και καλλίγραμμα πόδια είναι το δώρο της φύσης. Αξίζει, λοιπόν, να τα αναδείξουμε επιλέγοντας μήκος πάνω από το γόνατο ανάλογα με την περίσταση και ένα ζευγάρι γόβες σε μπεζ απόχρωση στο χρώμα του δέρματος που θα τονίσει το μήκος τους.
Μαύρες γόβες με αδιαφανές μαύρο καλσόν τον χειμώνα δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει να κυκλοφορούμε με γυμνές γάμπες, ενώ είναι βασικό να καλύπτουμε τα υπόλοιπο σώμα μας φορώντας μπλούζες ή φορέματα με μακριά μανίκια και κλειστή λαιμόκοψη, για να τραβάμε το βλέμμα στα κάτω άκρα!


Αν διαθέτουμε στενή μέση

Κάνουμε ό,τι θα έκανε και η φίλη μας… η Μαρία Αντουανέτα. Σφίγγουμε μια υπέροχη ζώνη πάνω από το φόρεμα ή το σακάκι και το παλτό μας και ετοιμαζόμαστε να κατακτήσουμε τα πλήθη!
Φέτος, παλτό, πανωφόρια, σακάκια – όλα φορέθηκαν με ζώνες ενώ αυτό το απαραίτητο αξεσουάρ ανανεώθηκε προσφέροντάς μας υπέροχες ιδέες για να το συνδυάσουμε με τα ρούχα που ήδη είχαμε στην γκαρνταρόμπα μας.
Επιπλέον, υπάρχουν γραμμές σε φούστες, φορέματα ή παντελόνια που τονίζουν με ωραίο τρόπο τη μέση μας χειμώνα-καλοκαίρι.


Αν τα οπίσθιά μας είναι υπέροχα

Θυμηθείτε τη Τζένιφερ Λόπεζ! Τόσο εκείνη όσο και μια σειρά άλλων γυναικών με καλοσχηματισμένα οπίσθια άνοιξαν τον δρόμο στην καθιέρωση μιας γκαρνταρόμπας που αναδεικνύει τη συγκεκριμένη περιοχή.
Αν, λοιπόν, είμαστε «δυνατές στα μετόπισθεν», αξίζει να επενδύσουμε σε στενές φούστες ή φορέματα από καλής ποιότητας ύφασμα που θα αγκαλιάζει τις καμπύλες μας χωρίς να δημιουργεί σακούλες.
Πάντα σε κλασική γραμμή pencil και αποχρώσεις που παραμένουν διαχρονικές. Φορέματα για τις βραδινές εμφανίσεις σε μαύρο χρώμα είναι κατάλληλα, αν φροντίσουμε να ενισχύσουμε την τελική εικόνα με τα ειδικά εσώρουχα που σμιλεύουν και καλύπτουν τις ατέλειες.
Πηγή: womanidol

Fe Mail

Ετικέτες ,