Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ακούστε Πως Είναι η Συχνότητα της Γης 7,83 (ηχητικό βίντεο)

Ακούστε Πως Είναι η Συχνότητα της Γης 7,83
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Την ονομάζουν Αντήχηση Schumann, αλλά είναι γνωστή και ως η «Συχνότητα της Γης» ή ακόμα και
«Καρδιοχτύπι της Γης»
Η Αντήχηση Schumann είναι, σε πολύ γενικές γραμμές, μία ταλάντωση σε πολύ χαμηλές συχνότητες το οποίο δημιουργεί ένα είδος “παλμού” του πλανήτη μας και υποστηρίζεται ότι σε αυτή τη συχνότητα των 7,83Hz, όπου βρίσκεται συνήθως, συντονίζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Αλλά, πως γίνεται να την ακούσουμε; ή Μήπως την ακούμε αλλά δεν το καταλαβαίνουμε;
Όπως μαθαίνουμε από το mindamend.com, μια συνηθισμένη ερώτηση που γίνεται αναφορικά με τέτοιου είδους συχνότητες είναι η εξής: «πώς είναι δυνατόν να ακούσουμε τέτοιες χαμηλές συχνότητες, επειδή οι άνθρωποι υποτίθεται ότι δεν μπορούν να ακούσουν κάτω από 20Hz;»
Το όριο συχνοτήτων 20Hz όσον αφορά την ανθρώπινη ακοή σχετίζεται με τη «συχνότητα βήματος», που ακούγεται ο ήχος / κτύπος. Αυτό είναι και εκείνο που αναφέρουν οι προδιαγραφές συχνότητας για τα ακουστικά και τα ηχεία. Όσο χαμηλότερη είναι η νότα ή η συχνότητα βήματος, τόσο πιο βαθιά ηχεί ο ήχος. Όσο υψηλότερη είναι η νότα / συχνότητα, τόσο πιο ψηλά οι ηχητικοί τόνοι.
Τα εγκεφαλικά κύματα δεν διεγείρονται από τη συχνότητα του βήματος, αλλά από τη συχνότητα του ρυθμού. Πόσο συχνά ρυθμίζει / επαναλαμβάνει το ρυθμό ανά δευτερόλεπτο.
Αν ακούτε τους ισοχρονικούς τόνους όπου λένε ότι έχουν συχνότητα 10Hz, αυτό σημαίνει ότι οι κτύποι / ήχοι επαναλαμβάνονται 10 φορές το δευτερόλεπτο.
Ετσι…
  • 10Hz = επαναλαμβάνεται 10 φορές το δευτερόλεπτο
  • 5Hz = επαναλαμβάνεται 5 φορές το δευτερόλεπτο
  • 7,83Hz = επαναλαμβανόμενα 7,83 φορές το δευτερόλεπτο
Όταν ακούτε τον ήχο γρήγορων, τακτικών επαναλαμβανόμενων ισοχρονικών τόνων, αυτό θα τονώσει τα εγκεφαλικά σας κύματα και μετά από λίγο (συνήθως περίπου 6 λεπτά), η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων σας αρχίζει να συγχρονίζεται με τη συχνότητα των κτύπων.
Εάν έχετε ακούσει μια περίοδο ισοχρονικών τόνων όπου ο τόνος / κτύπος επαναλαμβάνεται 10 φορές το δευτερόλεπτο, μετά από λίγο ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε αυτό το ερέθισμα και στη συνέχεια θα αρχίσει να συγχρονίζει τους ηλεκτρικούς κύκλους του, στον ίδιο ρυθμό των αποχρώσεων της συχνότητα.
Κατά συνέπεια, αυτό που θα ακούσετε στην συνέχεια, δεν είναι η ίδια Συχνότητα της Γης, ο «χτύπος της καρδιάς της», ή Αντήχηση Schumann, αλλά μία προσομοίωση για το πως θα ήταν αν μπορούσατε να την ακούσετε:
7.83 Hz PURE TONE – Schumann Resonance Brain Tuner – HD – ASMR


Ετικέτες ,