Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί!

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό που όλοι αγαπάμε και μας
θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Προσωπικά, είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα, και παρακάτω θα σου δείξω μια υπέροχη συνταγή για να τα φτιάξεις με εύκολο τρόπο και να είναι πάντα πεντανόστιμα.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος, απλά να έχεις χρόνο και διάθεση για το τύλιγμα τους και έπειτα το μαγείρεμα είναι εύκολη υπόθεση. Προμηθεύσου τα υλικά και φτιάξε ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά παραδοσιακά και νηστίσιμα εδέσματα της χώρας μας.

Πως θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί!

ntolmadakia gialantzi

Υλικά:
  • 60 κομμάτια αμπελόφυλλα
  • 2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 7-8 τεμ. πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι άνιθο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Πως το κάνεις:
gemisi gia ntolmadakia
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα, Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
ntolmades me ruzi
Παίρνουμε ένα αμπελόφυλλο στο χέρι μας, με τα νεύρα του προς τα επάνω και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση.
tligoume to fyllo
Κλείνουμε τα δύο πλαϊνά του και τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα.
ntolmadakia se katsarola
Τα βάζουμε με τη σειρά σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, το λάδι και νερό μέχρι να σκεπάζονται.
piato kai flitzani se ntolmades
Από επάνω βάζουμε ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο. Αν θέλουμε βάζουμε και ένα φλιτζάνι με νερό για να μην μετακινείται το πιάτο. Τα σιγοβράζουμε για περίπου 40-50 λεπτά αφού δοκιμάσουμε το ρύζι και είναι όπως το θέλουμε. Σερβίρουμε με λεμόνι και σάλτσα γιαουρτιού.

Μια εύκολη και απαραίτητη συνταγή για κάθε νέα και έμπειρη νοικοκυρά που θέλει να εντάξει αυτό το υπέροχο φαγητό στη ζωή της, ειδικά τώρα που ξεκινάει η περίοδος της νηστείας.
Καλή όρεξη!

 https://www.ediva.gr

Ετικέτες ,