Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί!
Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό
που όλοι αγαπάμε και μας
θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Προσωπικά, είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα, και παρακάτω θα σου δείξω μια υπέροχη συνταγή για να τα φτιάξεις με εύκολο τρόπο και να είναι πάντα πεντανόστιμα.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος, απλά να έχεις χρόνο και διάθεση για το τύλιγμα τους και έπειτα το μαγείρεμα είναι εύκολη υπόθεση. Προμηθεύσου τα υλικά και φτιάξε ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά παραδοσιακά και νηστίσιμα εδέσματα της χώρας μας.
Μια εύκολη και απαραίτητη συνταγή για κάθε νέα και έμπειρη νοικοκυρά που θέλει να εντάξει αυτό το υπέροχο φαγητό στη ζωή της, ειδικά τώρα που ξεκινάει η περίοδος της νηστείας.
Καλή όρεξη!
https://www.ediva.gr
θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Προσωπικά, είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα, και παρακάτω θα σου δείξω μια υπέροχη συνταγή για να τα φτιάξεις με εύκολο τρόπο και να είναι πάντα πεντανόστιμα.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος, απλά να έχεις χρόνο και διάθεση για το τύλιγμα τους και έπειτα το μαγείρεμα είναι εύκολη υπόθεση. Προμηθεύσου τα υλικά και φτιάξε ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά παραδοσιακά και νηστίσιμα εδέσματα της χώρας μας.
Πως θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί!
Υλικά:
- 60 κομμάτια αμπελόφυλλα
- 2 φλ. ρύζι γλασέ
- 7-8 τεμ. πράσινα κρεμμυδάκια
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός
- 1/4 ματσάκι άνιθο
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Πως το κάνεις:
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα, Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα
κρεμμύδια, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά
να πάνε παντού.
Παίρνουμε ένα αμπελόφυλλο στο χέρι μας, με τα νεύρα του προς τα επάνω και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση.
Κλείνουμε τα δύο πλαϊνά του και τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα.
Τα βάζουμε με τη σειρά σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, το λάδι και νερό μέχρι να σκεπάζονται.
Από επάνω βάζουμε ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο. Αν
θέλουμε βάζουμε και ένα φλιτζάνι με νερό για να μην μετακινείται το
πιάτο. Τα σιγοβράζουμε για περίπου 40-50 λεπτά αφού δοκιμάσουμε το ρύζι
και είναι όπως το θέλουμε. Σερβίρουμε με λεμόνι και σάλτσα γιαουρτιού.Μια εύκολη και απαραίτητη συνταγή για κάθε νέα και έμπειρη νοικοκυρά που θέλει να εντάξει αυτό το υπέροχο φαγητό στη ζωή της, ειδικά τώρα που ξεκινάει η περίοδος της νηστείας.
Καλή όρεξη!
https://www.ediva.gr
<< Αρχική σελίδα