5 Νόστιμες συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα!
Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λατρεύει τα γλυκά–
έστω και σπάνια. Για αυτό ίσως οι μέρες
της νηστείας να είναι για πολλούς δύσκολες στον τομέα αυτό. Όμως θα σου κάνω σήμερα τη ζωή
κάπως ευκολότερη μιας και σου έχω 5 νόστιμες συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα. Βέβαια, τι νόμιζες έτσι θα σε άφηνα να βασανίζεσαι; Όχι φυσικά! Μάλιστα οι συνταγές είναι και εύκολες οπότε μπορείς να τις κάνεις ακόμα και δεν το πολύ κατέχεις το άθλημα της μαγειρικής.
Επίσης, είναι συνταγές κατάλληλες και για τους vegetarians της παρέας. Αχ, πως φροντίζω έτσι για όλους πάλι! Σήκωσε μανίκια, πάρε χαρτί και μολύβι για να σημειώσεις τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό. Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν και οι 5 συνταγές πάρα πολύ και ότι απλά θα τις δοκιμάσεις όλες με σειρά προτεραιότητας!
Ανακάτεψε την μαγειρική σόδα με το χυμό πορτοκάλι και αφού φουσκώσει ρίξε το χυμό σε μια λεκανίτσα μαζί με το ταχίνι, την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι και ζύμωσε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι που δε θα κολλάει στα χέρια. Τέλος πλάσε τα κουλουράκια σου σε όποιο σχήμα ή σχήματα σου αρέσουν και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτάκια.
Σε ένα μπολ ή μια λεκανίτσα ρίξε όλα τα στερεά υλικά και ανακάτεψε τα. Έπειτα, ρίξε και τα υγρά και ανακάτεψε πολύ καλά για να γίνει μια ωραία ζύμη. Τεμάχισε την κουβερτούρα και πρόσθεσε την. Ζύμωσε με τα χέρια απαλά. Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι πάρε λίγη από τη ζύμη και βάλτην πάνω στη λαδόκολλα- η ποσότητα περίπου όσο ένα καρύδι. Συνέχισε μέχρι να γεμίσει το ταψί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 10 λεπτά. Τα μπισκότα σοκολάτας σου θα γίνουν πλατιά και λαχταριστά. Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, άφησε τα να «κάτσουν» 5 λεπτά και ύστερα βγάλτα από ταψί.
Ανακάτεψε το χυμό πορτοκάλι με την μαγειρική σόδα. Σε μια λεκανίτσα ρίξε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το ινδοκάρυδο. Αφού ανακατέψεις καλά πρόσθεσε το ινδοκάρυδο και μετά σιγά, σιγά το αλεύρι. Συνέχισε να ζυμώνεις μέχρι η ζύμη σου να είναι ευκολόπλαστη. Τέλος άνοιξε το ζυμάρι σου και δώσε στα κουλουράκια σου ό,τι σχήμα θέλεις. Στρώστα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστα για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Αφού τα βγάλεις, άφησε τα λίγο να κρυώσουν και έπειτα μπορείς να τα σερβίρεις!
Σε μια λεκανίτσα ρίξε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Στο ποτήρι με το χυμό ρίξε τη μαγειρική σόδα και άστην να αφρίσει. Αφού αφρίσει ρίξε το χυμό στη λεκανίτσα και ανακάτεψε. Ρίξε την κανέλα και το γαρύφαλλο και σταδιακά το αλεύρι. Ανακάτεψε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Πλάσε σε πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλεις και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μισή ώρα.
Σε μια λεκανίτσα ρίξε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι και τον μούστο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ξεκίνησε να ρίχνεις σιγά, σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχει ανακατέψει μέσα τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Συνέχισε να ζυμώνεις μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Πλάσε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλεις και βάλτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήσε τα μουστοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-17 λεπτά στις αντιστάσεις.
https://www.ediva.gr
της νηστείας να είναι για πολλούς δύσκολες στον τομέα αυτό. Όμως θα σου κάνω σήμερα τη ζωή
κάπως ευκολότερη μιας και σου έχω 5 νόστιμες συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα. Βέβαια, τι νόμιζες έτσι θα σε άφηνα να βασανίζεσαι; Όχι φυσικά! Μάλιστα οι συνταγές είναι και εύκολες οπότε μπορείς να τις κάνεις ακόμα και δεν το πολύ κατέχεις το άθλημα της μαγειρικής.
Επίσης, είναι συνταγές κατάλληλες και για τους vegetarians της παρέας. Αχ, πως φροντίζω έτσι για όλους πάλι! Σήκωσε μανίκια, πάρε χαρτί και μολύβι για να σημειώσεις τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό. Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν και οι 5 συνταγές πάρα πολύ και ότι απλά θα τις δοκιμάσεις όλες με σειρά προτεραιότητας!
Συνταγές για νηστίσιμα κουλουράκια!
Κουλουράκια με ταχίνι
Τα υλικά που θα χρειαστείς: 1 κούπα ταχίνι, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι, 1 κούπα μαύρη ζάχαρη, 1κ.γ μαγειρική σόδα, περίπου 4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξύσμα από ένα πορτοκάλι.Ανακάτεψε την μαγειρική σόδα με το χυμό πορτοκάλι και αφού φουσκώσει ρίξε το χυμό σε μια λεκανίτσα μαζί με το ταχίνι, την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι και ζύμωσε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι που δε θα κολλάει στα χέρια. Τέλος πλάσε τα κουλουράκια σου σε όποιο σχήμα ή σχήματα σου αρέσουν και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτάκια.
Νηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας
Τα υλικά που θα χρειαστείς: 245γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 30γρ. κακάο, 1κ.γ μπέικιν πάουντερ, 1κ.γ μαγειρική σόδα, 180γρ. ζάχαρη, 110γρ. αραβοσιτέλαιο, 65γρ. νερό, 100γρ. κουβερτούρα.Σε ένα μπολ ή μια λεκανίτσα ρίξε όλα τα στερεά υλικά και ανακάτεψε τα. Έπειτα, ρίξε και τα υγρά και ανακάτεψε πολύ καλά για να γίνει μια ωραία ζύμη. Τεμάχισε την κουβερτούρα και πρόσθεσε την. Ζύμωσε με τα χέρια απαλά. Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι πάρε λίγη από τη ζύμη και βάλτην πάνω στη λαδόκολλα- η ποσότητα περίπου όσο ένα καρύδι. Συνέχισε μέχρι να γεμίσει το ταψί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 10 λεπτά. Τα μπισκότα σοκολάτας σου θα γίνουν πλατιά και λαχταριστά. Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, άφησε τα να «κάτσουν» 5 λεπτά και ύστερα βγάλτα από ταψί.
Μπισκότα με ινδοκάρυδο
Τα υλικά που θα χρειαστείς: 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 200γρ. ινδοκάρυδο, 1κ.γ μαγειρική σόδα, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ(ίσως λίγο παραπάνω), 3 βανίλιες.Ανακάτεψε το χυμό πορτοκάλι με την μαγειρική σόδα. Σε μια λεκανίτσα ρίξε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το ινδοκάρυδο. Αφού ανακατέψεις καλά πρόσθεσε το ινδοκάρυδο και μετά σιγά, σιγά το αλεύρι. Συνέχισε να ζυμώνεις μέχρι η ζύμη σου να είναι ευκολόπλαστη. Τέλος άνοιξε το ζυμάρι σου και δώσε στα κουλουράκια σου ό,τι σχήμα θέλεις. Στρώστα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστα για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Αφού τα βγάλεις, άφησε τα λίγο να κρυώσουν και έπειτα μπορείς να τα σερβίρεις!
Κουλουράκια κανέλας
Τα υλικά που χρειαστείς: 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 1/2κ.γ μπέικιν πάουντερ, 1κ.γ μαγειρική σόδα, 2κ.γ κανέλα, 1κ.γ γαρύφαλλο και αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει.Σε μια λεκανίτσα ρίξε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Στο ποτήρι με το χυμό ρίξε τη μαγειρική σόδα και άστην να αφρίσει. Αφού αφρίσει ρίξε το χυμό στη λεκανίτσα και ανακάτεψε. Ρίξε την κανέλα και το γαρύφαλλο και σταδιακά το αλεύρι. Ανακάτεψε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Πλάσε σε πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλεις και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μισή ώρα.
Μουστοκούλουρα
Τα υλικά που θα χρειαστείς: 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού, 1 1/2 κούπα μούστο (ή εναλλακτικά 3/4 κούπας πετιμέζι), 1/2 κούπα ζάχαρη, 1/2κ.γ μαγειρική σόδα, 1 1/2κ.γ μπέικιν πάουντερ, 1 1/2κ.γ κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και περίπου 825γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.Σε μια λεκανίτσα ρίξε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι και τον μούστο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ξεκίνησε να ρίχνεις σιγά, σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχει ανακατέψει μέσα τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Συνέχισε να ζυμώνεις μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Πλάσε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλεις και βάλτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήσε τα μουστοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-17 λεπτά στις αντιστάσεις.
https://www.ediva.gr
<< Αρχική σελίδα