Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Τέσσερις καταπράσινες ορεινές επιλογές για ανοιξιάτικη απόδραση

trikala-korinthias

Σκέφτεστε να πάρετε τα βουνά; Πέσατε στην κατάλληλη εποχή και οι επιλογές είναι πολλές.

Τρίκαλα, για απόλαυση επί 3
Ο αρχαιότερος οικισμός της περιοχής του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια), τα Τρίκαλα, αποτελούνται από τρία εκπληκτικά χωριά σε απόσταση αναπνοής, που πολλοί επιλέγουν για χειμερινές αποδράσεις, αλλά η άνοιξη είναι μια πιο «φιλική» εποχή για να τα εξερευνήσετε. Αφετηρία της βόλτας σας στην περιοχή θα αποτελέσουν τα Κάτω Τρίκαλα σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων με υπέροχη θέα στο βουνό και την θάλασσα, ενώ ακολουθούν τα Μεσαία Τρίκαλα σε υψόμετρο 1050 μέτρων, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν και τέλος σας περιμένουν τα Άνω Τρίκαλα στα 1100 μέτρα με τα πετρόκτιστα αρχοντικά και τις παλιές εκκλησίες. Επισκεφθείτε τη Μονή της Παναγίας του 1700 στα Μεσαία Τρίκαλα και περιηγηθείτε στη Ζήρεια και τα ορειβατικά μονοπάτια, θαυμάστε τη θέα από το μοναστήρι του Αγ. Βλασίου και αφήστε το γραφικό σκηνικό των χωριών να σας παρασύρει.
Πήλιο, για βόλτες στα χωριά
Τον χειμώνα γεμίζει ομίχλη και είναι άκρως παραμυθένιο. Το καλοκαίρι γεμίζει κόσμο στις παραλίες του. Αυτή την εποχή μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ακραίες συνθήκες (καιρικές ή κόσμου), να ζήσετε τη φύση να ανθίζει με θέα τη θάλασσα από ψηλά προς το Αιγαίο ή τον Παγασητικό. Περάστε από την Πορταριά και τη Μακρινίτσα για μια πρώτη γεύση, κάντε μια στάση στις Μηλιές για να δείτε όλο το Πήλιο σε μικρογραφία, φάτε στην Τσαγκαράδα και χαλαρώστε στη Ζαγορά. Οι επιλογές δεν τελειώνουν εκεί, αλλά με όλα τα παραπάνω έχετε πάρει μια καλή ανοιξιάτικη ορεινή γεύση του βουνού των Κενταύρων.

Τζουμέρκα, για παιχνίδι με τη φύση
Οι λάτρεις της φύσης δεν γίνεται να μην περάσουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους από τα Τζουμέρκα στα Αθαμανικά Όρη στην κεντρική Πίνδο για να ζήσουν για λίγο αυθεντική φυσική ομορφιά από κοντά, με σπήλαια, τεχνητές λίμνες, φαράγγια, βουνοκορυφές και πράσινο. Οι λάτρεις της αδρεναλίνης έχουν και έξτρα επιλογές για δραστηριότητες όπως πεζοπορίες και ράφτινγκ, ενώ οι υπόλοιποι μπορείτε απλώς να ξεχυθείτε στη φύση και σε όσο περισσότερα προλάβετε από τα 47 γραφικά χωριά της περιοχής, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων. Η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων είναι γεμάτη δάση, ενώ ιδιαίτερα πλούσια είναι η χλωρίδα και η πανίδα της. Εκεί βρίσκεται και ο ποταμός Άραχθος, καθώς και ο παραπόταμός του, ο Καλαρύτικος, που σημαίνει ότι αυτή την εποχή το τοπίο θα σας μαγέψει.

Ορεινή Ναυπακτία, για δασικές περιπλανήσεις
Ανάμεσα στην Πίνδο, την Οξιά, το Παναιωτολικό και τα Βαρδούσια, η Ορεινή Ναυπακτία δεσπόζει με τα πανέμορφα χωριά της και την υπέροχη φύση της που συγκλονίζει κάθε επισκέπτη της. Τα πυκνά δάση με καστανιές, έλατα, κέδρους και βελανιδιές, οι πηγές, τα ρυάκια οι μικροί παραδοσιακοί οικισμοί, τα ποτάμια και οι λίμνες, αλλά και τα περισσότερα από 40 χωριουδάκια της περιοχής με πρωταγωνίστρια την Άνω Χώρα, σας περιμένουν για περιπλανήσεις που θα γεμίσουν τη φωτογραφική σας μηχανή με εικόνες άγριας φύσης.
 
 

Ετικέτες ,