Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πως να φτιάξεις Παγωτό φράουλα!

Το κλασικό γλυκό του καλοκαιριού για όλους μας είναι το παγωτό και οι γρανίτες. Πόσο πιο νόστιμο θα ήταν όμως αν το έφτιαχνες μόνη σου, με μια απλή συνταγή;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τα παγωτά και τις γρανίτες, ότι πιο δροσερό αλλά και γλυκό για το καλοκαίρι. Γεύσεις έχουν βγει αμέτρητες, ότι μπορείς να φανταστείς, για όλα τα γούστα.
Το καλό με το σπιτικό παγωτό είναι ότι είναι πολύ πιο υγιεινό, από ότι τα έτοιμα που αγοράζουμε και μπορείς να το απολαύσεις με διάφορους τρόπους, σε χωνάκι, σε βάφλα, ακόμη και σε συνδυασμό με άλλο γλυκό.
Η δική μας πρόταση είναι μια από τις κλασικές γεύσεις, εκτός από τη βανίλια και τη σοκολάτα, η αγαπημένη μας Φράουλα. Επίσης, είναι ιδανική επιλογή και για τα παιδιά που την λατρεύουν.

Συνταγή για Παγωτό φράουλα

pagoto fraoula

Υλικά για το παγωτό:

  • 750 γρ. φράουλες φρέσκες και ώριμες
  • 2 φλιτζάνια  κρέμα γάλακτος 35%
  • φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Για την σάλτσα φράουλας:
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού corn flour

Οδηγίες Παρασκευής:

Αρχικά, χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Έπειτα, βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κρέμα που χτυπήσαμε, το γιαούρτι και τις αλεσμένες φράουλες. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να χτυπηθεί καλά και να παγώσει. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να το χτυπήσουμε με μίξερ χειρός.
Τέλος, το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά και το βγάζουμε και ξανά ανακατεύουμε. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 3 με 4 φορές.
Για την σάλτσα φράουλας
Αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να δέσουν για λίγο. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε 1 λεπτό ακριβώς και την βγάζουμε για να κρυώσει.
Με τόσο απλά βήματα και η συνταγή μας για το παγωτό φράουλα είναι έτοιμη και πάνω απ’όλα εκπληκτική!

https://www.ediva.gr

Ετικέτες ,