Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ντύσιμο για παραλία: Ιδέες και fashion tips για τέλειο στυλ στη θάλασσα


Ντύσιμο για παραλία (42)

Μια από τις συχνές σκέψεις που απασχολεί εμάς τα κορίτσια πριν πάμε στη θάλασσα είναι σχετικά με το ιδανικό ντύσιμο για παραλία. Δηλαδή τι μπορούμε να φορέσουμε πάνω από το μαγιό μας για
να δείχνουμε όμορφες και στυλάτες χωρίς υπερβολές.

Τι είναι λοιπόν κατάλληλο και τι όχι για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις μας στην αμμουδιά; Τι επιλογές υπάρχουν και τι ταιριάζει καλύτερα στην κάθεμια από εμάς;
Ανακαλύψτε τα μυστικά για να διαλέξετε σωστά τα ρούχα παραλίας αλλά και για τις διακοπές, έτσι ώστε να κάνετε εμφανίσεις που θα κλέψουν την παράσταση.

Ντύσιμο για παραλία: Τι να φορέσω και τι να αποφύγω;

Γενικότερα, τα ρούχα που επιλέγουμε για την εμφάνιση μας στην παραλία θα πρέπει να αποπνέουν χαλαρότητα. Αυτό δεν σημαίνει να ντυθούμε με ότι βρούμε μπροστά μας, αλλά ούτε να το παρακάνουμε.
Ας δούμε λοιπόν μερικά tips για την σωστή επιλογή του τέλειου συνόλου για την παραλία.
Ντύσιμο για παραλία (43)

Do’s για όμορφο beach look

  • Το βασικό είναι να επιλέξουμε το ιδανικό μαγιό για τον σωματότυπο μας. Αυτό δηλαδή που θα μας κολακεύει περισσότερο απ’ όλα.
  • Τα φορέματα παραλίας σε μακρύ ή κοντό μήκος αποτελούν την No1 επιλογή των γυναικών για πάνω από το μαγιό. Είναι ανάλαφρα και μπορούν να φορεθούν ακόμη και σε μια ταβέρνα μετά το μπάνιο, όπως συνηθίζεται στις διακοπές και όχι μόνο.
  • Ένα τζιν είτε υφασμάτινο σορτσάκι με το ολόσωμο μαγιό ή το μπικίνι μας αποτελεί μια όμορφη ιδέα για την παραλία. Αν θέλουμε μάλιστα, μπορούμε να το συνδυάσουμε και με ένα μπλουζάκι ή ένα αέρινο κιμονό.
  • Οι μακριές πουκαμίσες, τα shirt dresses ή τα ανδρικά πουκάμισα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή στο ντύσιμο για παραλία.
  • Τα καφτάνια σε οποιοδήποτε μήκος είναι εξίσου ιδανικά για τη θάλασσα. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα αέρινο χρωματιστό σχέδιο που ταιριάζει με το μαγιό μας ή να επενδύσουμε στο κλασσικό και αγαπημένο λευκό που πηγαίνει με όλα.
  • Όμορφη ιδέα αποτελούν και τα πλεκτά φορέματα για την παραλία.
  • Οι πλαστικές ή δερμάτινες απλές σαγιονάρες, είτε ένα απλό ζευγάρι σανδάλια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το σύνολο μας για να ολοκληρωθεί.
  • Τα αξεσουάρ στο ντύσιμο για παραλία θα πρέπει να είναι διακριτικά και λεπτεπίλεπτα.
  • Απαραίτητο είναι όμως το καπέλο (ψάθινο ή panama hat), το οποίο μας προστατεύει από τον ήλιο και προσθέτει στυλ στην εμφάνιση μας.

Don’ts στο ντύσιμο παραλίας

  • Αποφεύγουμε τις υπερβολές στα ρούχα και ξεχωρίζουμε τα φορέματα θαλάσσης από τα βραδυνά.
  • Τα παπούτσια με τακούνι δεν είναι κατάλληλα για την παραλία. Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης και δυσκολίας στο περπάτημα πάνω στην άμμο, αλλά κρύβουν και κινδύνους τραυματισμού.
  • Αν φορέσουμε πουκάμισο δεν το συνδυάζουμε με παντελόνα ή μακριά φούστα. Το φοράμε σκέτο αν είναι μακρύ ή το συνδυάζουμε με ένα κοντό σορτς.
  • Τα καπέλα τζόκεϋ ταιριάζουν με σπορ ντύσιμο και όχι με ένα καφτάνι.
  • Αποφεύγουμε το έντονο μακιγιάζ και περιοριζόμαστε σε μια αντιηλιακή κρέμα με χρώμα, αν θέλουμε να καλύψουμε κάποια σημάδια. Άλλωστε η φυσική ομορφιά είναι must στην εποχή μας.
  • Αντίστοιχα, δεν χτενίζουμε τα μαλλιά μας λες και θα βγούμε για ένα βραδινό ποτάκι. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές με χτενίσματα για παραλία.

Ιδέες με εντυπωσιακό ντύσιμο με στυλ στην παραλία

Η συλλογή από φωτογραφίες που ακολουθεί θα σας δώσει μερικές προτάσεις για υπέροχους συνδυασμούς ρούχων για τη θάλασσα. Πρόκειται για σύνολα που καλύπτουν όλα τα γούστα, από τα σαγηνευτικά και κομψά καφτάνια – φορέματα μέχρι τα σπορ chic ντυσίματα για παραλία με σορτς και t-shirt.

Καφτάνια παραλίας







Αέρινα, δροσερά και σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων τα καφτάνια αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές στο ντύσιμο για παραλία.
Πρόκειται για φαρδιά συνήθως κομμάτια που έχουν την μορφή φορέματος και είναι φτιαγμένα κυρίως από βαμβάκι ή λινό ύφασμα. Το πιο χαρακτηριστικό χρώμα είναι το λευκό με κεντήματα ή με άλλες μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, στα καταστήματα με ρούχα για τη θάλασσα υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μήκη, αλλά και καφτάνια σε μεγάλα μεγέθη που μπορούν να φορεθούν τόσο στην παραλία, όσο και σε μια ταβέρνα ή ένα καφέ – beach bar που ενδέχεται να πάμε μετά το μπάνιο μας.
Επιλέγοντας λοιπόν το ιδανικό κοντό ή μακρύ καφτάνι ανάλογα με τον σωματότυπο μας, δημιουργούμε μια στυλάτη και εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμφάνιση.
Το ίδιο όμορφη επιλογή αποτελούν και οι τουνίκ παραλίας.

Φορέματα θαλάσσης










Μια ακόμη δημοφιλής πρόταση για πάνω από το μαγιό είναι τα απλά φορέματα. Είναι κομψά, θηλυκά και ευκολοφόρετα, ενώ παράλληλα είμαστε πάντα περιποιημένη για ότι κι αν προκύψει.
Επιλέγοντας για το ντύσιμο μας ένα φόρεμα παραλίας σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι φλατ σανδάλια ή δερμάτινες σαγιονάρες, μπορούμε άνετα να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σύνολο τόσο για την θάλασσα, όσο και για μετά από αυτήν. Πρόκειται για μια ιδανική επιλογή για τις διακοπές που συνήθως είμαστε εκτός ξενοδοχείου από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Τα σχέδια που κυκλοφορούν είναι αμέτρητα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα χρώματα, τα prints, τα υφάσματα, αλλά και τα στυλ έτσι ώστε να ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα.
Εκπληκτική και πολύ chic επιλογή αποτελούν τα φορέματα καφτάνια που είναι συνήθως μακριά και πολύ αέρινα.

Σορτσάκι με μπλουζάκι ή χωρίς










Η επιλογή σορτς πάνω από το μαγιό μας είναι must για ένα πιο sport chic ντύσιμο. Αν πρόκειται μάλιστα για τον συνδυασμό του με ένα εντυπωσιακό ολόσωμο μαγιό ή μονοκίνι, τότε το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό και ολοκληρωμένο. Βέβαια για μια ακόμη πιο στυλάτη εμφάνιση, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω ένα κιμονό.
Από εκεί και πέρα, το σορτς (τζιν ή υφασμάτινο) μπορεί να συνδυαστεί όμορφα με ένα απλό t-shirt, ένα πουκάμισο δεμένο μπροστά ή μια αέρινη μπλούζα.

Ντύσιμο με φούστα στη θάλασσα






Ντύσιμο για παραλία (27)
Αντίστοιχα με το σορτς, υπάρχει και η επιλογή της μίνι φούστας που μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς τρόπους ανάλογα με το στυλ που θέλουμε να πετύχουμε.
Επίσης, όμορφες είναι και οι boho style αέρινες μακριές φούστες που μπορούν να φορεθούν εξίσου στην παραλία. Απλές ή printed, από ύφασμα ή πλεκτές, οι μακριές φούστες είναι μια υπέροχη επιλογή στο ντύσιμο για παραλία. Αν μάλιστα έχουν και σκίσιμο στο πλάι, τότε το αποτέλεσμα γίνεται πολύ σαγηνευτικό.

Καλοκαιρινές παντελόνες




Οι ανάλαφρες και αέρινες παντελόνες μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια όμορφη επιλογή στο ντύσιμο για τη θάλασσα. Ταιριάζουν εκπληκτικά με ένα εντυπωσιακό ολόσωμο μαγιό, είτε με ένα crop top μπλουζάκι πάνω από το το μπικίνι.
Η ποικιλία στις παντελόνες για την παραλία είναι μεγάλη. Ημιδιάφανες, πλεκτές, αλλά και wrapped είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορούμε να κάνουμε.

Κιμονό παραλίας





Όπως τα καφτάνια παραλίας, έτσι και τα κιμονό αποτελούν μια από τις κορυφαίες προτάσεις στο ντύσιμο για παραλία αλλά και για beach party. Φοριούνται σκέτα ή με σορτς πάνω από το μαγιό και δημιουργούν ένα μαγευτικό και άκρως καλοκαιρινό αποτέλεσμα.
Μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα ημιδιάφανα, printed ή διακοσμημένα με κρόσσια κιμονό θαλάσσης το ιδανικό για εμάς και να ντυθούμε με στυλ και κομψότητα. Μάλιστα πέρα από τα σχέδια, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και στα μήκη τους.

Beach look με παρεό


Το παρέο είναι μια κλασσική επιλογή για τη θάλασσα, αν και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους, εκτός από το γνωστό δέσιμο στη μέση ή στο μπούστο. Ποιοι είναι αυτοί; Μπορούμε να το φορέσουμε στα μαλλιά ως μαντήλι ή να το δέσουμε ως τοπ.

Ντύσιμο με πουκάμισο για την παραλία




Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα πουκάμισο φορέματα πάνω από το μαγιό. Είναι κομψά και ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Αν δεν έχουμε κάποιο shirt dress μπορούμε να φορέσουμε ένα μακρύ πουκάμισο. Το look αυτό είναι πολύ σέξι και καλοκαιρινό.
Από εκεί και πέρα, μπορούμε να συνδυάσουμε ένα πουκαμισάκι με ένα σορτς.
Όποια κι αν είναι η επιλογή σας για το ντύσιμο παραλίας, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η καλή διάθεση. Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε μια υπέροχη μέρα στη θάλασσα με την παρέα σας!

https://www.beautetinkyriaki.gr

Ετικέτες ,