Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020: Οι κορυφαίες τάσεις της σεζόν


Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020

Ως γυναίκες λατρεύουμε τα παπούτσια και κάθε σεζόν όλες μας κάνουμε μια μικρή ή μεγαλύτερη ανανέωση της συλλογής μας. Αν λοιπόν σκέφτεστε κι εσείς να προχωρήσετε σε μια αγορά ή απλά
αναρωτιέστε ποιες θα είναι οι κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020, η λίστα που ακολουθεί θα σας δώσει την απάντηση. Πρόκειται για κλασσικές επιλογές παπουτσιών που παραμένουν στην κορυφή εδώ και δεκαετίες, αλλά και για κάποιες νέες προτάσεις.

Όπως κάθε σεζόν, οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας επιστράτευσαν την φαντασία τους και δημιούργησαν εκπληκτικά σχέδια υποδημάτων που καλύπτουν όλα τα γούστα και κάθε ηλικία.
Πάμε να δούμε λοιπόν ποια στυλ θα κυριαρχήσουν στα παπούτσια το φετινό Φθινόπωρο και Χειμώνα σύμφωνα με τους πιο διάσημους σχεδιαστές. Από τα κορυφαία σχέδια, χρώματα και prints, μέχρι το ύψος ή το σχήμα του τακουνιού.

Πλατφόρμες με ενιαίο πάτο ή ξεχωριστό τακούνι και φιάπα σε πανκ στυλ και όχι μόνο

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (1)
Αυτή τη σεζόν τα παπούτσια πλατφόρμες θα έχουν την τιμητική τους. Εμπνευσμένα λοιπόν από την δεκαετία των 70s που επικρατεί στην μόδα για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, τα παπούτσια με φιάπα και ψηλό χοντρό τακούνι θα αποτελέσουν την τέλεια επιλογή για τα αντίστοιχα ντυσίματα, όπως το τζιν παντελόνι καμπάνα.
Από την άλλη μεριά, το ενιαίο τακούνι πλατφόρμα (γνωστό και ως wedges), είναι πιο άνετο και ξεκούραστο από τα κλασσικά στιλέτο. Έχει πιο σταθερό πάτημα και θα το δούμε να κοσμεί τις μπότες και τα μποτάκια της εποχής με πολύ κομψό τρόπο.
Αντίθετα με το αυξανόμενο σε ύψος τακούνι της πλατφόρμας, τα flatforms, δηλαδή τα παπούτσια με ενιαίο χοντρό και ίσιο πάτο, θυμίζουν τις δεκαετίες των 80s – 90s. Αυτά τα παπούτσια διαθέτουν ένα πιο πανκ και ροκ στυλ και θα φορεθούν εξίσου αυτήν την περίοδο.

Kitten heels – Τα κομψά μικροσκοπικά τακούνια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (2)
Αν ψάχνετε για ένα κομψό αλλά παράλληλα ξεκούραστο παπούτσι, τα χαμηλά τακούνια είναι ιδανικά. Γνωστά και ως kitten heels, αποπνέουν την θηλυκότητα της κλασσικής γόβας χωρίς όμως να κουράζουν τα πόδια και να τα ταλαιπωρούν. Μπορούν να φορεθούν από το πρωί στη δουλειά, μέχρι τη βραδινή ή επίσημη έξοδο σας.
Τα μικροσκοπικά αυτά τακούνια θα τα δούμε σε όλα τα παπούτσια της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020. Ταιριάζουν απόλυτα τόσο σε γόβες, μοκασίνια και mules, όσο και σε μπότες ή μποτάκια.

Τετράγωνα αλλά και πιο περίτεχνα σχέδια σε τακούνια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (3)
Φέτος τα λεπτά τακούνια στιλέτο δίνουν την θέση τους στα κομψά και άνετα τετράγωνα σχήματα. Επομένως, τα παπούτσια με block heels θα είναι must, κάνοντας την ζωή και το περπάτημα μας ευκολότερα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του τακουνιού έχει ως αποτέλεσμα το παπούτσι να γίνεται πιο ξεκούραστο και σταθερό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι υστερούν σε θηλυκότητα και μοντέρνο στυλ.
Φορέστε λοιπόν γόβες, μπότες και μποτάκια με τετράγωνο τακούνι και θα εντυπωσιάσετε τα πλήθη.
Αν πάλι σας αρέσει να ξεχωρίζετε με τις επιλογές στο ντύσιμο σας, διαλέξτε ένα ζευγάρι παπουτσιών με ιδιαίτερο – περίτεχνο σχήμα τακουνιού που είναι επίσης τάση.

Φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες γαλότσες

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (4)
Οι γαλότσες αποτελούν ένα από τα κατεξοχήν φθινοπωρινά, αλλά και χειμωνιάτικα γυναικεία παπούτσια. Είναι ιδανικές για τις βροχερές μέρες του χρόνου, αλλά και για τις χιονισμένες. Βέβαια μπορούν να φορεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δημιουργώντας όμορφα και κομψά casual ντυσίματα.
Πέρα από τις κλασσικές μονόχρωμες πλαστικές γαλότσες, υπάρχουν πολλά όμορφα σχέδια με prints ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείτε να τις συνδυάσετε τόσο με τζιν ή κολάν, όσο και με φθινοπωρινά ή χειμωνιάτικα φορέματα. Όποιο ντύσιμο κι αν κάνετε, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό!

Λαστιχένιες σόλες στα παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνα 2019 – 2020

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (5)
Ένα από τα ιδιαίτερα trends στα παπούτσια της σεζόν είναι οι λαστιχένιες σόλες. Τις είδαμε να κοσμούν τις πανκ – ροκ πλατφόρμες, αλλά η εμφάνιση τους θα γίνει αισθητή και στα μποτάκια ή τις μπότες της εποχής αυτής.
Πρόκειται για ένα διακοσμητικό στοιχείο που χρησιμοποίησαν πολύ οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας σε μεγάλη γκάμα παπουτσιών. Πέρα όμως από το μοντέρνο και ξεχωριστό στυλ που προσθέτουν, είναι και πρακτικές αφού προσφέρουν πιο σταθερό πάτημα και αποτρέπουν το γλίστρημα.

Βικτωριανά lace ups παπούτσια με κορδόνια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (6)
Ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που θα δούμε στις μπότες και τα μποτάκια το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2019 – 2020 είναι τα κορδόνια που κοσμούν όλο το μπροστινό μέρος τους. Τα λεγόμενα lace up προσθέτουν μια πιο κλασσική όψη στα παπούτσια και φέρνουν στο μυαλό μας μια ανάμνηση από την Βικτωριανή εποχή.
Τα κορδόνια δεν έχουν όμως μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα, αλλά και πρακτικό. Βοηθούν στην εύκολη και γρήγορη εφαρμογή, αλλά και αφαίρεση των παπουτσιών. Παράλληλα δένονται όσο σφιχτά χρειάζεται για να αγκαλιάσουν καλά και να σταθεροποιήσουν το πόδι.
Δοκιμάστε λοιπόν κι εσείς αυτά τα βικτωριανά lace ups συνθέτοντας κλασσικά, κομψά, αλλά και ρετρό ντυσίματα με στυλ.

Παπούτσια τύπου Mary Jane

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (7)
Τα παπούτσια κούκλας ή αλλιώς με μπαρέτες θα αποτελέσουν αυτό το Φθινόπωρο και το Χειμώνα κορυφαία τάση. Είτε πρόκειται για τακούνια ή για φλατ ζευγάρια κλειστού τύπου που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, τα Mary Jane παπούτσια μπορούν να φορεθούν τόσο το πρωί, όσο και στις βραδινές εξόδους.
Μπορεί το κλασσικό χρώμα τους να είναι το μαύρο, ωστόσο στα καταστήματα κυκλοφορούν όμορφα σχέδια με prints και χρωματιστά σχήματα. Επίσης, υπάρχουν και παπούτσια αυτού του είδους με διακοσμητικά στοιχεία όπως στρας, glitter κλπ.

Γούνα, φιόγκοι, στρας και λουράκια με αγκράφες στολίζουν τα παπούτσια της σεζόν

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (8)
Η γούνα αποτελεί αυτή τη σεζόν μια από τις κορυφαίες τάσεις σε όλους τους τομείς της μόδας. Αυτό σημαίνει πως επηρέασε και τα φθινοπωρινά – χειμωνιάτικα παπούτσια για φέτος, επενδύοντας τόσο σε ολόκληρη την εξωτερική τους εμφάνιση, όσο και στο εσωτερικό τους. Πρόκειται για μια από τις προτάσεις των διάσημων σχεδιαστών που είναι ιδανική για τις κρύες ημέρες.
Σε περίπτωση που αναζητάτε μια πιο παιχνιδιάρικη και θηλυκή επιλογή, φορέστε παπούτσια διακοσμημένα με φιόγκους. Κάποια σχέδια διαθέτουν διακριτικά μικρά φιογκάκια σε ένα σημείο τους, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που είτε έχουν υπερβολικά πολλούς φιόγκους ή το μέγεθος που έχουν είναι επιβλητικό.
Για τις πιο επίσημες και λαμπερές εμφανίσεις, ένα ζευγάρι παπουτσιών σε στυλ γόβας ή και μπότας διακοσμημένο με αστραφτερά στρας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε και που προστάζει η μόδα.
Τέλος, οι μπότες, τα μποτάκια και γενικότερα τα παπούτσια που διαθέτουν λουράκια με αγκράφες θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και must πρόταση για την περίοδο του Φθινοπώρου και του Χειμώνα.

Τετράγωνη μύτη, αλλά και πολύ μυτερά παπούτσια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (9)
Αν και η εποχή των πολύ μυτερών παπουτσιών καλά κρατεί, στη μόδα έρχονται και αυτά με την τετράγωνη μύτη τα οποία είναι πιο άνετα για τα πόδια και ευκολοφόρετα. Επιλέξτε λοιπόν για την καθημερινότητα, αλλά και για τις βραδινές σας εμφανίσεις γόβες, μπότες και μποτάκια με τετράγωνη μύτη μπροστά και απολαύστε κάθε στιγμή.
Σε περίπτωση όμως που θέλετε να κάνετε ένα πιο στυλάτο look φορέστε τα μυτερά σας παπούτσια, συνδυάζοντας τα με κάθε είδος συνόλου. Ταιριάζουν απόλυτα τόσο με παντελόνι, όσο και με φούστα ή φόρεμα και είναι ιδανικά για σέξι βραδινές εμφανίσεις.

Φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες καουμπόικες μπότες

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (10)
Όπως και πέρσι, έτσι και τη φετινή σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας οι καουμπόικες μπότες θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες επιλογές των γυναικών. Πρόκειται για ένα πολύ στυλάτο είδος παπουτσιού που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και με κάθε είδους ρούχο.
Σε γενικές γραμμές το western style look έχει ως βασικά του κομμάτια το τζιν, το δέρμα και το καρό μοτίβο. Ωστόσο, ένα ζευγάρι cowboy boots μπορεί να φορεθεί επιτυχώς και με άλλα στυλ ντυσίματος.

Animal print, με δέρμα φιδιού και κροκό παπούτσια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (11)
Τα μοτίβα ζώων όπως λεοπάρ, τιγρέ, ζεβρέ, κροκό, αλλά και φίδι θα συνεχίσουν να αποτελούν μια top επιλογή όχι μόνο στα ρούχα της σεζόν, αλλά και στα παπούτσια. Τα εντυπωσιακά αυτά σχέδια θα κοσμήσουν γόβες, μπότες και μποτάκια απογειώνοντας κάθε σας φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο ντύσιμο.
Από τα animal print που ξεχώρισαν ήταν βέβαια τα κροκό και το δέρμα φιδιού.

Φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα φλοράλ στα παπούτσια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (12)
Πέρα από τα animal, αισθητή στις πασαρέλες ήταν και η παρουσία των φλοράλ μοτίβων. Σε πιο σκούρες και γήινες αποχρώσεις στο φόντο, τα λουλούδια θα φορεθούν τόσο στα ρούχα και τα μαλλιά του Φθινοπώρου / Χειμώνα, όσο και στα παπούτσια.
Μπότες ψηλές πάνω από το γόνατο, μποτάκια, αλλά και γόβες διακοσμήθηκαν με όμορφα πολύχρωμα άνθη, φέρνοντας το φθινόπωρο και στα shoes fashion trends.

Σκούρο πράσινο και μωβ χρώμα στα παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (13)
Δυο από τα βασικά χρώματα στα παπούτσια για τη σεζόν είναι το πράσινο και το μωβ. Θα τα δούμε να κυκλοφορούν σε σκούρες και έντονες αποχρώσεις όπως το σμαραγδί και το Grapeade (το κορυφαίο φθινοπωρινό μωβ χρώμα που πρότεινε η Pantone), δίνοντας στα ντυσίματα της περιόδου αυτής το χρώμα που τους λείπει.
Συνδυάζονται εκπληκτικά με το μαύρο που συνηθίζεται στα ρούχα το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, αλλά και με πιο έντονες αποχρώσεις όπως το κίτρινο, το πράσινο και τα άλλα color trends της εποχής.

Loafers, μοκασίνια και παπούτσια εμπνευσμένα από τα brogue για τη νέα σεζόν

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (14)
Όπως ισχύει γενικότερα στη μόδα της σεζόν, έτσι και στα παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020 υπάρχει μια ανδρική νότα. Ήδη αναφέραμε πως τα σκούρα και βαριά πανκ μποτάκια και οι αντίστοιχες μπότες είναι must για την εποχή. Εξίσου όμως μοδάτα θα είναι και τα μοκασίνια και τα loafers.
Αυτό βέβαια που ξεχώρισε ήταν τα γυναικεία παπούτσια με την brogue όψη. Τι σημαίνει αυτό; Οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας πέρα από το κλασσικό τύπου oxford shoes «κεντητό» σχέδιο, χρησιμοποίησαν το ίδιο μοτίβο και στις γόβες ή τις μπότες τους.

Sneakers και αθλητικά παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (15)
Τα αθλητικά παπούτσια δεν φοριούνται μόνο στο γυμναστήριο. Πολλές είναι οι γυναίκες που προτιμούν το συγκεκριμένο είδος υποδήματος για διάφορες δραστηριότητες. Ο λόγος είναι η άνεση και η καλή στήριξη που προσφέρουν.
Φέτος λοιπόν στα sneakers θα επικρατήσουν οι λαστιχένιες περίτεχνες ή απλές σόλες και τα μη χοντροκομμένα σχέδια. Δεν θα λείψουν βέβαια και τα αθλητικά σχέδια με ρετρό επιρροή.

Slouchy μπότες, παπούτσια κάλτσα και μποτάκια που αγκαλιάζουν τον αστράγαλο

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (16)
Οι μπότες και τα μποτάκια της σεζόν σύμφωνα με τους ειδικούς είναι χαλαρά στο πόδι και σουρώνουν προς τα κάτω (τύπου slouchy), είτε πολύ εφαρμοστά στη γάμπα και φτιαγμένα από ελαστικά υλικά, έτσι ώστε να μοιάζουν με κάλτσα.
Καθένα από τα παραπάνω είδη έχει την ομορφιά του και την δική του ξεχωριστή όψη. Για παράδειγμα, οι slouchy μπότες, συνδυάζονται με τα πάντα και είναι ιδανικές για όλες τις γυναίκες, ασχέτως με το πάχος της γάμπας τους. Από την άλλη μεριά, μια εφαρμοστή μπότα κάλτσα τείνει να τονίζει το κάτω μέρος του ποδιού και να το κάνει να δείχνει κομψό και σαγηνευτικό.
Ανάλογα λοιπόν με το στυλ του ντυσίματος που θέλετε να δημιουργήσετε, επιλέξτε και την κατάλληλη μπότα.

Παπούτσια που δένουν στον αστράγαλο

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (17)
Το λουράκι και γενικότερα το δέσιμο του παπουτσιού στο ύψος του αστραγάλου, δίνει μια πιο σταθερή αίσθηση στο πόδι. Πέρα όμως από το πρακτικό κομμάτι του δεσίματος, ένα λουράκι, κορδόνι ή μια κορδέλα που αγκαλιάζει τον αστράγαλο κάνει ένα ζευγάρι υποδημάτων κομψό και εντυπωσιακό.
Βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως ανάλογα με το πάχος των αστραγάλων σας, θα πρέπει να επιλέξετε και το ανάλογο λουράκι, έτσι ώστε να κολακεύει καλύτερα το πόδι σας. Για παράδειγμα, αν οι αστράγαλοι σας είναι λεπτοί προτιμήστε ένα στενό σε πάχος δέσιμο. Αντίθετα αν είναι φαρδιοί ένα πιο χοντρό.

Γόβες και μποτάκια με άνοιγμα V

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (18)
Ιδιαίτερα και πολύ εντυπωσιακά ήταν τα παπούτσια με άνοιγμα V στο κουντεπιέ. Γόβες, mules και μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο με αυτό το απλό, αλλά πολύ χαρακτηριστικό κόψιμο θα αποτελέσουν αυτή τη σεζόν μια κομψή και στυλάτη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.
Βρείτε λοιπόν το ιδανικό σχέδιο για εσάς και ενσωματώστε το στην καθημερινότητα ή στις βραδινές σας εμφανίσεις.

Peep toe Mule

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (19)
Τα mules, δηλαδή τα παπούτσια με την φτέρνα έξω, σε σχέδια φλατ ή με τακούνι επιστρέφουν και αποτελούν μια φανταστική επιλογή για το φετινό Φθινόπωρο / Χειμώνα. Αυτό όμως που θα τα κάνει ακόμη πιο ξεχωριστά είναι ο συνδυασμός τους με το άνοιγμα στα δάχτυλα τύπου peep toe.

https://www.beautetinkyriaki.gr

Ετικέτες ,