Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

24 Όμορφες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σαλονιού!

  Είμαστε πολύ κοντά στην αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα. Ήδη πολλές πόλεις έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και η ψυχολογία μας έχει αρχίσει να αλλάζει. Μπορεί ο
στολισμός του σπιτιού να είναι λίγο κουραστικός, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο απολαυστικός. Όλα αυτά τα λαμπάκια, το δέντρο και τα στολίδια φέρνουν άλλο αέρα στον χώρο μας και δημιουργούν μια πιο ζεστή  ατμόσφαιρα.
Αυτή λοιπόν είναι η περίοδος που συλλέγουμε ιδέες και ψάχνουμε για τα στολίδια που θα διακοσμήσουν το σπίτι μας. Εκείνο όμως που μας απασχολεί περισσότερο είναι το να βρούμε ξεχωριστές ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σαλονιού, μιας και το σαλόνι είναι το σημείο του σπιτιού που μαζευόμαστε με τους φίλους και την οικογένεια μας. Στην συνέχεια λοιπόν μπορείς να δεις μερικές εξαιρετικές ιδέες!

Πως να διακοσμήσεις το σαλόνι σου για τα Χριστούγεννα!

Διακόσμησε τις γωνίες του σαλονιού σου

diy εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τοίχου ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού Χριστούγεννα
Οι γωνίες του σπιτιού σχεδόν πάντα μένουν παραπονεμένες όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με την διακόσμηση. Γιατί όμως να έχεις έναν κενό χώρο όταν μπορείς να τον διακοσμήσεις με απλά και όμορφα διακοσμητικά; Μπορείς να φτιάξεις εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια σε διάφορα μεγέθη, ή να βάλεις ένα μικρό τραπεζάκι με μια χιονόμπαλα επάνω και διακοσμητικές νιφάδες χιονιού και διακοσμητικά στον τοίχο.
Για να έχεις μια πιο ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ξύλινη σκάλα, την οποία θα διακοσμήσεις με λαμπάκια και ένα στεφάνι, ή με όποια άλλα στολίδια προτιμάς.

Στόλισε το τζάκι

decor σαλονιού Χριστούγεννα διακόσμηση τζάκι Χριστούγεννα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού τζάκι
Το τζάκι μέσα σε ένα σαλόνι είναι συνήθως αυτό που τραβάει όλα τα βλέμματα, άρα είναι αυτό που θα πρέπει να στολίσεις πρώτο. Μπορείς να παίξεις με μικρά δεντράκια, κομψά κηροπήγια, λαμπάκια και γιρλάντες. Οι κάλτσες στο τζάκι μας θυμίζουν τα παραμύθια που μας έλεγαν όταν ήμασταν μικρές. Τι το καλύτερο να περάσεις αυτές τις αναμνήσεις και στα παιδιά σου κρεμώντας μια κάλτσα με δωράκια;!

Βάλε όμορφα διακοσμητικά στην τραπεζαρία και το τραπεζάκι του σαλονιού

διακόσμηση τραπεζαρίας Χριστούγεννα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σαλόνιμοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού
Μην περιμένεις για να στολίσεις την τραπεζαρία σου την ημέρα των Χριστουγέννων. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σαλονιού σου, οπότε φρόντισε να την ντύσεις με μια χριστουγεννιάτικη τραβέρσα και βάλε στο κέντρο μια πιατέλα με κεριά, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και κουκουνάρια που μπορείς να βρεις σε αφθονία αυτόν τον καιρό. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για το τραπεζάκι του σαλονιού.

Στόλισε την εσωτερική σκάλα

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού 2019ρουστίκ διακόσμηση σαλόνι Χριστούγεννα
Η σκάλα καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του σαλονιού, πράγμα που μας βοηθάει να κάνουμε ακόμη πιο πλούσια και εντυπωσιακή την διακόσμηση μας. Μπορείς να περάσεις γιρλάντα στο μπράτσο της σκάλας και να κρεμάσεις διάφορα διακοσμητικά και χριστουγεννιάτικες μπάλες. Επίσης, στα σκαλιά μπορείς να βάλεις κεράκια για να φωτίζεις την είσοδο στην σκάλα.

Χρησιμοποίησε φαναράκια

διακόσμηση γωνίες σπιτιού Χριστούγεννα εσωτερική διακόσμηση σπιτιού φαναράκια φαναράκια σκάλα Χριστούγεννα
Αν δεν θέλεις απλά να γεμίσεις το σαλόνι σου με κεράκια και πιστεύεις ότι είναι και λίγο επικίνδυνο, μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις φαναράκια για να ζεστάνεις τον χώρο σου και να δημιουργήσεις μια όμορφη ατμόσφαιρα. Μην διστάσεις να τα βάψεις σε μία απόχρωση που να ταιριάζει με το ντεκόρ του δωματίου σου. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο!

Διακόσμησε το σαλόνι με λαμπάκια

διακοσμητικά σπιτάκια exypnes-idees.gr ιδέες διακόσμησης κεριά Χριστούγεννα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια διακόσμηση σπιτιού
Τα λαμπάκια είναι από τα πιο χρήσιμα και απαραίτητα αξεσουάρ για την περίοδο των Χριστουγέννων. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Μια καλή και διαφορετική ιδέα είναι να τα βάλεις σαν ουρανό στο δωμάτιο ή ακόμη και στον τοίχο σου σχηματίζοντας ένα δέντρο.

Κάνε minimal διακόσμηση δέντρου και χρησιμοποίησε λίγα χρώματα στο σαλόνι

ιδέες διακόσμησης χριστουγεννιάτικο δέντρο μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού Χριστούγεννα στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου
Η μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι από τις πιο must τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει λόγος να κατακλίσεις το σπίτι σου με στολίδια για να μπεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Αρκεί μόνο να χρησιμοποιήσεις απλά και λίγα χρώματα τόσο στο δέντρο όσο και στο σαλόνι σου. Εστίασε κυρίως στο λευκό, το μπεζ, το χρυσό, το καφέ και το ασημί για ένα πιο φινετσάτο αποτέλεσμα.

Στόλισε τα παράθυρα με χριστουγεννιάτικα στολίδια και παίξε με μαξιλαράκια

διακόσμηση παραθύρων Χριστούγεννα ιδέες χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού μαξιλαράκια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Τέλος, μην ξεχνάς να βάλεις μια πινελιά και στα παράθυρα σου χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα, στεφανάκια, στολίδια και λαμπάκια. Μια εξίσου όμορφη ιδέα είναι και το να βάλεις στους καναπέδες σου χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια.

https://www.ediva.gr

Ετικέτες ,