Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά
Το πιάτο που δε λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου
Υλικά για 4 άτομα
- μπακαλιάρος (στο αλάτι)
- 1 κουτάκι μπύρα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
- 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 χούφτα καρύδια
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- 1 κ.γ. ξύδι
Εκτέλεση
- Βάζετε στο νερό το μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχετε αφαιρέσει την πέτσα.
- Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως τη γεύση του.
- Ετοιμάζετε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτετε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσετε λίγο το κουρκούτι.
- Τηγανίζετε με πολύ καυτό λάδι και για λίγο.
- Τη σκορδαλιά είναι προτιμότερο να τη φτιάξετε την προηγούμενη μέρα για να μείνει μία μέρα στο ψυγείο, ώστε να δέσει η γεύση της καλύτερα.
- Στο multi ρίχνετε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια.
- Δοκιμάζετε για τη γεύση. Σταματάτε το χτύπημα μόλις γίνει μια ομοιογενής αλοιφή και σερβίρετε με τον μπακαλιάρο.
<< Αρχική σελίδα