Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Χταποδάκι στιφάδο


Υλικά
  • 1 κιλό χταποδάκι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρια για στιφάδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • 1 κούπα λάδι
  • 1,5 κούπα χυμό ντομάτας (απο το χάρτινο κουτί)
  • 1/2 κούπα κρασί κόκκινο
  • 1/4 κούπα ξύδι καλό
  •  8  σπυριά μαύρο πιπέρι
  •  5-6  φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το χταποδάκι σε κομμάτια καί πλυντε τα.

Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό.

Όταν  τελειώσει το νερό, ρίξτε το ξύδι.

Προσθέστε και το λάδι.

Στη συνέχεια ρίξτε τα σκόρδα, τα κοκκάρια, το κρασί, το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τις δάφνες.

Αφήστε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.