Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τάρτα με κεράσια

Μια τάρτα τέλεια με γεύση κεράσι, τόσο απλά!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 40 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Κουβερτούρα - 350 γρ
  • Κρέμα γάλακτος - 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Αχνη ζάχαρη - 3 κουταλιές σούπας
  • Αυγά - 5
  • Αλεύρι - 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Κεράσια - 300 γρ
  • Βούτυρο - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Πλένουμε τα κεράσια πολύ καλά , αφαιρούμε το κουκούτσι τους και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας. Σε μια ταρτιέρα 22cm, ρίχνουμε το μείγμα. Από πάνω βάζουμε τα κεράσια και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά.



Πηγή: chefoulis.gr
 clickatlife.gr