Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πανεύκολο παγωτό βανίλια!

Εύκολο και πολύ νόστιμο παγωτό βανίλια με ελάχιστα υλικά!


Υλικά
1 κονσέρβα σαντυγί 250γρ
1 ζαχαρούχο γάλα 400ml
1 γάλα εβαπορέ 400ml
2-3 βανίλιες

Εκτέλεση
1. Χτυπάω στο μίξερ την σαντιγύ για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει "αφράτη".
2. Προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό.
3. Έπειτα προσθέτω το εβαπορέ και τις βανίλιες και χτυπάω για 2 ακόμη λεπτά.
4. Βάζω το μίγμα στο τάπερ και το τοποθετώ στην κατάψυξη για 1-1.30' ώρα (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο καταψύκτης σας).
5. Το βγάζω απ'την κατάψυξη και το χτυπάω για μισό λεπτό στο μίξερ.
6. Το επανατοποθετώ στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα κι έπειτα το ξαναβγάζω και το χτυπάω ελάχιστα (για να μην κάνει κρούστα) και το ξαναβάζω στην κατάψυξη όπου το αφήνω για 2-3 ώρες ακόμα να παγώσει εντελώς.

lovecooking.gr