Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Παριανή, καλοκαιρινή σαλάτα

Καλοκαιρινή "Παριανή σαλάτα" ή αλλιώς, η σαλάτα του Ευγένιου στο «Barbarossa». Όσοι περάσετε από την Πάρο, να την απολαύσετε!

 Υλικά:
-1 φλ. τσαγιού βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
-1 καρδιά μαρούλι
-2 ώριμες, σφιχτές τομάτες
-1 αγγούρι με τη φλούδα του
-10 ελιές
-2 κ.σ. κάππαρη
-1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
-2 κ.σ. ξινομυζήθρα (παριανό φρέσκο τυρί)
-1 ματσάκι αντράκλα (γλιστρίδα)
Για τη σος
-1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-2 κ.σ. ξίδι από κρασί
-1 πρέζα ρίγανη
-αλάτι
Εκτέλεση:
Σε βαθιά διάφανη σαλατιέρα χοντροκόβουμε το μαρούλι. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια που έχουμε ήδη βράσει. Κόβουμε τις ντομάτες στα οκτώ. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες (με τη φλούδα). Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες (δαχτυλίδια). Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη. Τέλος βάζουμε την αντράκλα και την ξινομυζήθρα. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε την παριανή σαλάτα.

Μερίδες 4. Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά



Πηγή:argiro.gr/fytokomia.gr