Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αρνί με χούμους και τορτίγιες!

Tέλειο σαντουιτσάτο φαγητό!!! Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αρνίσιο φιλέτο κομμένο σε φέτες των 1,5 εκ.
  • ξύσμα φλούδας και χυμό απο 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο φρέσκο λεπτοκομμένο
  • 3 πιπεριές τρίχρωμες χωρίς τις μεμβράνες και τα σπόρια και λεπτοκομμένες
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 τορτίγιες από αλεύρι
Υλικά για το χούμους
  • 410 γραμμάρια ρεβύθια κονσέρβας πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό λεπτοκομμένο

Βάλτε το αρνί, το ξύσμα από τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο και τις πιπεριές σε ένα μη μεταλλικό μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Καλύψτε το μπολ και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος για 30΄.
Βάλτε τα συστατικά για το χούμους στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για 30 δευτερόλεπτα. Με ένα κουτάλι αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ.
Ζεστάνετε μια σχάρα ή ένα τηγάνι με βαριά και σταθερή βάση, αδειάστε μέσα το μείγμα με το αρνί, τις πιπεριές και τη μελιτζάνα και ψήστε τα για 3΄-4΄, μέχρι να γίνουν.
Ζεστάνετε τις τορτίγιες ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις το αρνί και τα λαχανικά είναι έτοιμα, τυλίξτε τα με τις τορτίγιες, προσθέτοντας σε αυτές και χούμους, και σερβίρετέ τες με λίγη ρόκα, αν θέλετε.


oisyntagesmoy.gr/on-news.gr