Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα, ο εχθρός της γυναίκας, εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, των ορμονών, των γονιδίων. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φυσικά φέρει και η διατροφή. Ας δούμε ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν συστατικά που σχετίζονται με την
κυτταρίτιδα.

-Το κόκκινο κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, κατσίκι) που αποτελεί μια κατεξοχήν πηγή κορεσμένων λιπών και αλατιού, ιδιαιτέρως ως αλλαντικό.
-Τα τηγανιτά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κακά λιπαρά και θερμίδες.
-Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (όπως τα γλυκά).
-Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος (βούτυρο, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, σκληρά κίτρινα τυριά)

Η αφυδάτωση των λιποκυττάρων και η κακή τους αιμάτωση μπορεί επίσης να αποτελέσει μια αιτία κυτταρίτιδας.Κατά συνέπεια, μερικά τρόφιμα δεν προκαλούν άμεσα κυτταρίτιδα, αλλά μπορούν να αφυδατώσουν τα κύτταρα του σώματος. Το υπερβολικό αλκοόλ και ο καφές σε υπερκατανάλωση είναι μια σημαντική αιτία αφυδάτωσης και η υπερβολική κατανάλωση τους κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

Όταν λοιπόν η κακή διατροφή και η υπερκατανάλωση τροφίμων σαν αυτά που αναφέρθηκαν, συνδυάζεται με υψηλό σωματικό βάρος και έλλειψη άσκησης, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να δημιουργηθεί σε μία γυναίκα (κυρίως) κυτταρίτιδα.



Πηγή:www.neadiatrofis.gr/ fytokomia.gr