Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μους με μπισκότα και καφέ

Φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μία δροσερή μους με μπισκότα και καφέ.


Υλικά
-20- 24 μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα για τη βάση
-1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
-Μερικά καρύδια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
-10 μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα για την επιφάνεια (προαιρετικά)
-1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη (7 γρ.)
-1/2 κούπα ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-1 1/2 κούπα γάλα
-2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
-50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
-3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
-1/4 κούπας καλούα
-240 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
-Αναμίξτε τα σπασμένα μπισκότα της βάσης με το. Τα στρώνετε σε ταψάκι με στεφάνι ή φόρμα 20 εκ.
-Βάζετε το γάλα σε σκεύος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε τη ζελατίνη,τη ζάχαρη, το αλάτι, τον καφέ και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να αναμιχθούν όλα καλά.
-Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει αρκετά.
-Χτυπάτε τους κρόκους και τους προσθέτετε σιγά – σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει παχύρρευστο, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
-Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το καλούα και αφήνετε να κρυώσει.
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Ξαναβάζετε στο ψυγείο.
-Χτυπάτε την κρέμα σε σαντιγί και, προσθέτετε στο μείγμα.
-Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα και τη στρώνετε.
-Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο, μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
-Γαρνίρετε με σπασμένα μπισκότα και καρύδια, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.




Πηγή:www.radicio.com/fytokomia.gr