Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σαγκρία

Υλικά:

  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλ. κυβάκια μήλου
  • 1 1/2 φλ. ρούμι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Σε μια μεγάλη κανάτα βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό του λεμονιού, το ρούμι, το κρασί, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. 
  2. Προσθέτουμε και τα κυβάκια του μήλου, με τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
  3. Βάζουμε για 4-5 ώρες την κανάτα με τη σαγκρία στο ψυγείο ή ένα ολόκληρο βράδυ, για να δέσουν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις μεταξύ τους.
  4. Σερβίρουμε με πάγο και προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι κομματάκια μήλου με φλούδα.
  

BeU.com.cy