Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια κολοκυθόπιτα που δεν την χορταίνεις!

Υλικά:

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα (ή τα κολοκυθάκια) , την τρίβουμε στον τρίφτη και την αφήνουμε να σουρώσει. Σε ένα μπολ μεγάλο, ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα (ή τα κολοκυθάκια), τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με το φαρινάπ και το καλαμποκάλευρο, τον δυόσμο που τον έχουμε ψιλοκόψει, το κρεμμύδι που το έχουμε τρίψει, το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάζουμε ελαιόλαδο , το αλείφουμε , στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά για να μην κολλήσει η πίτα, αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
* Παραλλαγή : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα 1/2 λίτρο , το οποίο το χτυπάμε με τα αυγά κλπ, ενώ αντί για δυόσμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνιθο 1 ματσάκι και να μην βάλουμε καθόλου φρυγανιά τριμμένη.


 chefoulis