Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η Τήνος ακούει και πάλι… jazz!


 Το Tinos Jazz Festival γιορτάζει φέτος τα 5 του χρόνια και ανοίγει και πάλι τις πύλες του από τις 30 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, με jazz μελωδίες και πιστούς φίλους.
Την επέτειο της πρώτης πενταετίας του φεστιβάλ θα τιμήσουν συνολικά 30 μουσικοί. Η αρχή γίνεται
την Παρασκευή 30 Αυγούστου, με το σεξτέτο του Μάνου Θεοδοσάκη και την Μιράντα Βερούλη, σ’ ένα jazz αφιέρωμα στον Cole Porter και θα ακολουθήσει το κουιντέτο του Αλέκου Βρέτου, που αναμιγνύει ήχους των γνωστών τζαζ οργάνων με παραδοσιακά, όπως το ούτι και το κανονάκι.



Το Σάββατο 31 Αυγούστου θα εμφανιστεί το γαλλοελληνικό ντουέτο των Jean Μichel Pilc και Πέτρου Κλαμπάνη, οι οποίοι θα δώσουν τη θέση τους στο κουαρτέτο του Λεωνίδα Σαραντόπουλου. Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με το γκρουπ σπουδαστών του Swinging Jazz Athenaeum και το κουαρτέτο του Γερμανού τρομπετίστα Manfred Schoof.
Κι επειδή επέτειος χωρίς φωτογραφικό αφιέρωμα δεν νοείται, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια έκθεση τεσσάρων φωτογράφων, με έργα στα οποία αποτυπώνονται μοναδικές στιγμές του φεστιβάλ μέσα από τους φακούς της Τήνιας Μαρκησίας Αρμάου, του Συριανού Γιάννη Γρυπάρη και των Αθηναίων Λευτέρη Αρβανίτη και Ηλία Ηλιάδη.
Πληροφορίες: www.tinosjazz.com , είσοδος ελεύθερη, στις 9.30 μ.μ.

  
click@Life