Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κεφτέδες με σάλτσα φρέσκου βασιλικού

Υλικά

  • 3/4 μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζ. φρυγανιά ή τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 φλυτζ.  κόκκινο κρασί
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνετε  τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το μισό λάδι, τον μισό βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και πλάθετε τους κεφτέδες
Σε ένα τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε τους  κεφτέδες
Στο ίδιο λάδι σωτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το κρασί, τις τριμμένες ντομάτες, την πάρπικα, λίγο αλάτι και σιγοβράστε την σάλτσα μέχρι να πηχτώσει.
Ρίξτε τον υπόλοιπο βασιλικό στη σάλτσα και τους κεφτέδες και σιγοβραστε τα όλα μαζί για λίγα λεπτά.