Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μυστικά ομορφιάς από τη γιαγιά, με αγάπη

Ας δούμε μερικά μυστικά ομορφιάς από τη γιαγιά μας με αγάπη, σε καιρούς κρίσης...Αν κάνουμε μία βόλτα σε καταστήματα καλλυντικών θα διαπιστώσουμε πως χρειαζόμαστε σχεδόν μία περιουσία για να ακολουθήσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα αισθητικής περιποίησης.

Όμως μην τρομάζετε, μπορούμε όλες να είμαστε όμορφες και φρέσκιες , εξοικονομώντας παράλληλα αρκετά χρήματα. Η γιαγιά μου πάντα συμβούλευε τη μητέρα μου και της μιλούσε για τα  «ματζούνια ομορφιάς». Από στόμα σε στόμα λοιπόν, παραθέτουμε κάποιες από τις μικρές συμβουλές για απλές και θαυματουργές δημιουργίες καλλυντικών χωρίς χρήμα και κόπο.

Πρόσωπο
Μάσκα με πορτοκάλι
Πολτοποιείτε ένα πορτοκάλι και στη συνέχεια το χρησιμοποιείται σαν μάσκα για 10-15 λεπτά και την ξεβγάζετε. Είναι ιδανική για ένα δέρμα λαμπερό, απαλό, γυαλιστερό και καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων.

Peeling με μέλι
Ανακατεύετε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Μάτια
Αν υποφέρετε από μαύρους κύκλους και έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ειδικές κρέμες που συνήθως δεν έχουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα .

Υλικά
• 2 κουτ. γλυκού πολτό φρέσκου αγγουριού ή ωμής πατάτας (καθαρισμένα)
• 1 κουτ. γλ. γάλα σκόνη
Προετοιμασία του μίγματος:
1. Σε ένα γουδί αναμίξτε τα υλικά φτιάχνοντας μια λεία, συνεκτική πάστα.
2. Βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δροσιστεί
3. Όταν τη βγάλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες νερό σε περίπτωση που το μίγμα έχει πήξει πολύ.

Μαλλιά
Μάσκα μαλλιών
Τέρμα στα θαμπά και άτονα μαλλιά! Πώς; Με μία υπέροχη μάσκα μαλλιών από μπανάνα. Το ποτάσιο και η βιταμίνη Α που περιέχουν σε αφθονία οι μπανάνες επαναφέρουν τη λάμψη και τη ζωντάνια στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας, καλύψτε το κεφάλι σας με διαφανή ζελατίνα και χαλαρώστε για μισή ώρα. Ξεβγάλτε καλά με ζεστό νερό και λουστείτε.
Υλικά: 1 μπανάνα, 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λιώστε την μπανάνα σε μια γαβάθα, προσθέστε τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποιήστε αμέσως.

Lotion μελιού για λάμψη
Θα χρειαστείτε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό με και διαλύετε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Λουστείτε κανονικά και αφού σκουπίσετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα απλώστε τη lotion χωρίς να την ξεβγάλετε και χτενιστείτε.

Σώμα
Λάδι σώματος
Μέσα σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο ρίχνετε λεβάντα και το αφήνετε 3 εβδομάδες. Μετά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επάλειψη ύστερα από την ηλιοθεραπεία ή όταν σας έχει κάψει ο ήλιος.

Τόνωση σε κουρασμένα πόδια
Παίρνετε 3 κουτ. ελαιόλαδο και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο και τα ανακατεύεται. Με το μείγμα αυτό κάνετε μασάζ στα πόδια μέχρι τους μηρούς. Ξεκουράζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς βοηθάει και στην σύσφιξη του δέρματος.

Ανοίξτε  λοιπόν το ψυγείο και φτιάξτε μόνη σας μια φρέσκια, φυσική και πάντα διαθέσιμη συνταγή!



 mylady.gr/fytokomia.gr