Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μίνι muffins με φέτα, πιπεριά και κρέμα γάλακτος

Φτιάξτε αυτά τα απίθανα αλμυρά muffins για πρωινό, για σνακ ή για έναν γιορτινό μπουφέ.

Υλικά
Για Μίνι muffins με φέτα, πιπεριά και κρέμα γάλακτος

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
160 ml κρέμα γάλακτος light
125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αβγό
100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Θα χρειαστούμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ με σύρμα ή πιρούνι την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κάνουμε μια λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά (αλεύρι κ.λπ.), ρίχνουμε τα υγρά και, απαλά με κουτάλι, «διπλώνουμε» το μείγμα. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ, μόνο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε φέτα, καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε για 12′-15′. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού, η οποία θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.


myself.gr/on-news.gr