Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά... τρώμε έξω
Αν φέτος καταφέρατε να ξεφύγετε ως δια
μαγείας από τα οικογενειακά τραπέζια και θέλετε να απολαύσετε ένα
υπέροχο δείπνο, χωρίς ετοιμασίες και οχλαγωγία, το click@Life
συγκέντρωσε για εσάς, τις καλύτερες προτάσεις της πόλης για να
απολαύσετε την Παραμονή αλλά και ανήμερα τα
Χριστούγεννα και την
Πρωτοχρονιά, υπέροχες γεύσεις για όλα τα γούστα.Το ξενοδοχείο Elefsina Hotel έχει ετοιμάσει για τις ημέρες των γιορτών, ξεχωριστά μενού συνδυασμένα με πακέτα διαμονής. Για το δείπνο της Παραμονής των Χριστουγέννων, το εστιατόριο Στάχυ, θα προσφέρει ένα μενού με την υπογραφή του chef Αντώνη Μελά, με βελουτέ σούπα μπρόκολου με πέρλες λευκών τυριών παναρισμένες σε σουσάμι, τάρτα με κοτόπουλο, ξυνόμηλο και κασέρι, πράσινη σαλάτα με αντίδια, αχλάδι σωτέ, φιλέ αμυγδάλου και βινεγκρέτ παλαιωμένου ξιδιού, φιλέτο χοιρινό σιγομαγειρεμένο με πράσο και μοσχολέμονο, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μοσχοφίλερου και για το τέλος, κέμα Frangelico με crumble μπισκότου (28€/άτομο). Ανήμερα τα Χριστούγεννα, η καθιερωμένη γαλοπούλα δε θα λείπει από το μενού, που θα περιλαμβάνει πιάτα ημέρας Σαλάτα ανάμικτη με ρόδι και λαδοτύρι, με βινεγκρέτ λάϊμ και Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα εσπεριδοειδών και πατάτες ψητές. Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, περιλαμβάνει μενού με σούπα γλυκιάς κολοκύθας με τζίντζερ και καβουρντισμένα κουκουνάρια, λαζάνι με άγρια μανιτάρια, καραμανλίδικο λουκάνικο και ξανθιές σταφίδες σε σάλτσα χειμωνιάτικων μπαχαρικών, λάχανο μαριναρισμένο σε παλαιωμένο ξύδι, με ρόδι, καβουρντισμένα καρύδια και σέλινο, μπουκίτσες μοσχαριού με κρεμμυδάκια γλασαρισμένα σε γλυκό κρασί σερβιρισμένες με πουρέ γλυκοπατάτας και ψητά μήλα με μαύρη ζάχαρη σουσάμι και σάλτσα σαφράν (35 €/ άτομο). Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, τα πιάτα ημέρας θα είναι μπουκέτο σαλατικών με βύσσινο, γραβιέρα Κρήτης και πετιμέζι μπαλσάμικο και χοιρινό ψητό μαριναρισμένο σε γαλλική μουστάρδα σερβιρισμένο με κυδωνάτες πατάτες φούρνου.
Πληροφορίες: Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, 210 5589700.
Το ξενοδοχείο Hilton και τα εστιατόρια Galaxy και Βυζαντινό ετοίμασαν ξεχωριστά εορταστικά μενού για τις γιορτές, brunch και πρωινό, που μπορείτε να βρείτε αναλυτικά εδώ http://issuu.com/katja.siefke/docs/e-brochure_christmas_2013_eng
Πληροφορίες: Hilton, Βασ. Σοφίας 46, 210 7281000.
Το ξενοδοχείο Πεντελικόν με τη σειρά του, ετοίμασε κι αυτό μια σειρά από εορταστικά μενού για δείπνο, brunch και γεύμα στο εστιατόριο La Terrasse. Το μενού της Παραμονής Χριστουγέννων περιλαμβάνει Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με ουρά καραβίδας και αφρό αστακού, Μπάρα λαχανικών με βασιλικό καβούρι, πέρλες αχινού με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών και μάνγκο, Σορμπέ lime με βότκα και απόσταγμα ροδιού, Γαλοπούλα αργά ψημένη στη γάστρα με τη παραδοσιακή γέμισή της, γλυκοπατάτα σχάρας, ντοματίνια κονφί και καραμελωμένα κάστανα και Dome λευκής σοκολάτας με κάστανο, γκανάζ σοκολάτας και κουλί από φρούτα του δάσους, Καφέ, Κουραμπιέδες, Μελομακάρονα και Δίπλες (80€ /άτομο). Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα απολαύσετε μπουφέ με μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, κρύων και ζεστών πιάτων (85€ /άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει Βελουτέ κάστανο με τσιπς από προσούτο και λάδι τρούφας, Φουά γκρα σε μπριός με μαρμελάδα κρεμμυδιού και σαλάτα με μίσχο φασολιού και mache, Πάπια ψητή με μέλι, κυδώνι γλασέ αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, ανθούς σπαραγγιών, πατάτες και φραγκοστάφυλο και Μους σαμπάνιας με ρόδι και κουλί εξωτικών φρούτων (90€ /άτομο). Τέλος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, το La Terrasse θα φιλοξενεί μπουφέ με brunch από τη 1 μέχρι τις 4 μ.μ. (85€ /άτομο).
Πληροφορίες: Δηληγιάννη 66, Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Κεφαλάρι, 210-6230650-6
Το Radisson Blu Park Hotel και το εστιατόριό του St’astra επιμελήθηκαν με τον Executive Chef Christian Robert μοναδικά μενού με θέα στην Ακρόπολη. Για την Παραμονή Χριστουγέννων έχουν ετοιμάσει ένα μενού με Σκακιέρα από τόνο και σολομό μαρινέ, κολοκυθόσουπα με κάρι και καρύδα, ρολά αστακού με εξωτικά φρούτα, σαλάτα με σπανάκι, καρύδια, μήλα, ρόδι και brie πανέ, σορμπέ γιαούρτι, γαλοπούλα και πάπια με baby λαχανικά, σοκολατίνα με πορτοκάλι και κανέλα και mignardises (80€/άτομο). Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοίμασαν Πατέ φουά γκρα, βελουτέ κάστανο με καπνιστή πανσέτα, πικάντικο μάκι από χτένια και μπλε καβούρι, ανάμικτη σαλάτα με φρούτα εποχής, σορμπέ φράουλα, μοσχαρίσιο φιλέτο με άγρια μανιτάρια και σπαράγγια, σοκολατίνα με μους σαμπάνιας και βασιλόπιτα (120€/άτομο).
Πληροφορίες: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Άρεως, 210 8894500
Το ξενοδοχείο Τιτάνια και το Olive Garden Gourmet Restaurant ετοίμασαν ξεχωριστά μενού για τις Παραμονές των Χριστουγέννων (83€/άτομο) και της Πρωτοχρονιάς (98€/άτομο) με μια σειρά δημιουργικών πιάτων, όπως: Χήνα με παραδοσιακή γέμιση, Κονσομέ μανιταριών με ορτύκι, αλλά και Crèmeux σοκολάτας bitter, μακαρόν με μους ροδιού και μπαβαρουάζ μύρτιλο, ενώ την πρώτη ημέρα του χρόνου, στο Olive Garden θα προσφέρεται ένα διαφορετικό New Year’s Brunch, με ζεστά και κρύα πιάτα (40€/άτομο).
Πληροφορίες: Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 210 3326000.
Και εκτός ξενοδοχείου…
Τα εστιατόρια μεξικανικής κουζίνας Amigos στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη περιμένουν τους θαμώνες τους την Παραμονή των Χριστουγέννων, με μοναδικές μεξικάνικες γεύσεις από το κανονικό μενού και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα ειδικό μενού με Guajalote Navidenο (κιμάς γαλοπούλας μαγειρεμένος με κουκουνάρι, σταφίδες και άγριο ρύζι), Χριστουγεννιάτικη πανδαισία λαχανικών, Hacienda skewer (επιλογή από καρέ φιλέτο κοτόπουλου ή χοιρινού, ψημένα στη σχάρα με ροδέλες λαχανικών. Συνοδεύονται με honey mustard sauce και φρέσκο πουρέ πατάτας) και BlackBerry Cheesecake, μαζί με ένα cocktail Espuma de la Granada (29€/άτομο).
Πληροφορίες: Κύπρου 65Α , Γλυφάδα, 210 8983167 / Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220.
Η ομάδα του fuga ετοίμασε για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δύο γευστικά μενού με πρωτότυπες και εκλεκτές γεύσεις. Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ricotta bufalla, καβουρδισμένα φιστίκια και μέλι, σπιτικός μαριναρισμένο σολομό με άνηθο και 'mostarda' αχλαδιού Williams, ριζότο με σαφράν, παλαιωμένη παρμεζάνα και ζωμό από μοσχάρι γάλακτος, Κόκορα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση από κάστανα και foie gras, σερβιρισμένο με σπανάκι και πουρέ σελινόριζας και Μους σοκολάτας γάλακτος και ζεστή σοκολάτα bitter αρωματισμένη με κάρδαμο (49€/άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Fuga ετοίμασε Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ricotta bufalla, καβουρδισμένα φιστίκια και μέλι, Σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με άνηθο και 'mostarda' αχλαδιού Williams, Ριζότο με μελιτζάνα, καπνιστό Μετσοβόνε και ζωμό από μοσχάρι γάλακτος, Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και γλασαρισμένα κυδώνια σε κόκκινο κρασί και Μους σοκολάτας γάλακτος και ζεστή σοκολάτα bitter αρωματισμένη με κάρδαμο (54€/άτομο).
Πληροφορίες: στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979.
Το εστιατόριο Όμικρον στη Ν. Ερυθραία ετοιμάζει ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις γεύσεις της αληθινής κουζίνας. Ο chef Σάββας Κοντούδης και η ομάδα του ετοίμασαν για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ένα μενού με Βελουτέ από φακές με τρούφα & καραβίδες, Χειμωνιάτικη σαλάτα με φύλλα μουστάρδας, φύλλα παντζαριού, στήθος καπνιστής πάπιας & τραγανό κρουτόν με πέστο φουντουκιού, Κότσι αγριόχοιρου με μανιτάρια, κάστανα, πατάτες ραγού σε σάλτσα μανιταριών και Χριστουγεννιάτικο κορμό με κρέμα κάστανου & σάλτσα ρούμι και Πράσινο τσάι (40€/άτομο), ενώ για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα μενού με Τερίνα φουά γκρα με σύκο πάνω σε ξινό ψωμί, Καπουτσίνο από σπαράγγια, χτένια & αυγοτάραχο με τραγανά κρουτόν, Χειμωνιάτικο μπουκέτο σαλάτας με ψητό κατσικίσιο τυρί, μαριναρισμένα μανιτάρια & οξύμελο, Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με πατατούλες, ντομάτες κονφί & λαχανάκια Βρυξελλών με σάλτσα porto και Σοκολατένια μους με κρεμέ καρύδι & σάλτσα από κόκκινα φρούτα (58€/άτομο).
Πληροφορίες: Δρόσου 1 & Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, 210 6202475.
Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Meat House σας περιμένει στο ζεστό του χώρο με ένα ειδικό μενού. Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει Φλογέρες με φέτα, λιαστή ντομάτα, μέλι & σουσάμι, Trio garlic mushrooms με porto bello, πλευρώτους, σαμπινιόν, πιπεριές, φρέσκο κρεμμύδι και κάρυ, σαλάτα με Λόλα πράσινη, Γαλλικό μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, κρουτόν, προσούτο, grand berry και σως μελιού, Πανσέτα γεμιστή με κάστανα, καπνιστό τυρί και δαμάσκηνα και Brownies με καυτή σοκολάτα και παγωτό βανίλια (20,90€/άτομο). Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει Πουγκί με γέμιση γαλοπούλας, κουκουνάρι, σταφίδες, φιρίκια, κόλιανδρο και κάστανα, σαλάτα με Iceberg, πράσινη λόλα, ρόκα, ρόδι, μπέικον, κόκκινο φασόλια, φρυγανισμένες τορτίγιες και σως μανιταριού, Κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα με pepper sauce και Cheesecake με βατόμουρα και μύρτιλα (22€/άτομο).
Πληροφορίες: Ελ.Βενιζέλου 57, 171 23 Ν.Σμύρνη, 210 9328638.
Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα