Πανσέτες με μέλι και πορτοκάλι
- 1 κιλό πανσέτες
- 4 κ. σούπας Κονιάκ
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. τσαγιού θυμάρι
- 1 μέτριο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
- αλάτι, πιπέρι
- Βάζετε σε γυάλινο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις πανσέτες. Τις τυλίγετε καλά στη μαρινάδα, τις σκεπάζετε και τις βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε τάψι τις πανσέτες μαζί με τη μαρινάδα και ψήνετε για 40 περίπου λεπτά. Στη μέση του ψυσίματος γυρίζετε τις πανσέτες από την άλλη πλευρά, να ροδίσουν και από κάτω.
- Βγάζετε από το φούρνο, αλατοπιπερώνετε και τις σερβίρετε πολύ ζεστές.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα