Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

H Disney World στη Φλόριντα, αυξάνει την τιμή των εισιτηρίων της για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο

Φαίνεται ότι ο Μίκυ και η Μίνι Μάους στη Φλόριντα, ζητάνε… παχυλότερους μισθούς.
Η Walt Disney World Orlando, στις Η.Π.Α., ανέβασε την τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου στα 99 δολάρια για τους επισκέπτες άνω των 10 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του εισιτήριου αυξήθηκε κατά 4 δολάρια, ενώ μόλις τον Ιούνιο είχε σημειωθεί αύξηση 6 δολαρίων. Το εισιτήριο για τα παιδιά ηλικίας τριών ως εννιά, τώρα κοστίζει 93 δολάρια, ενώ για τα παιδιά κάτω των τριών η είσοδος είναι δωρεάν.

Αλλά οι τιμές ανέβηκαν και στα υπόλοιπα πάρκα, όπως στο Epcot Center, στο Disney’s Hollywood Studios και στο Animal Kingdom όπου, μετά από μια αύξηση 4 δολαρίων, η ημερήσια τιμή έφτασε 94 δολάρια.
Η Disney αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρκέστηκε να πει ότι τα πολυήμερα εισιτήρια είναι μια καλή λύση για εκείνους που θέλουν να κάνουν οικονομία. «Οι τιμές μας είναι αντανάκλαση της υψηλής ποιότητας και του εύρους των εμπειριών που προσφέρουμε, όπως επίσης και της διαρκούς δέσμευσής μας για επενδύσεις στα πάρκα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Πολλοί πιστεύουν ότι οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν έτσι ώστε η Disney να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το δισεκατομμυρίων δολαρίων σύστημα με περικάρπια, το οποίο εισήγαγε στο πάρκο τον προηγούμενο χρόνο. Οι επισκέπτες φορούν χρωματιστά βραχιολάκια, τα οποία έχουν ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ που τους επιτρέπει να κάνουν εκ των προτέρων κράτηση σε όποια δραστηριότητα θέλουν, όποια ώρα προτιμούν. Εκτός από εισιτήρια, χρησιμεύουν επίσης και ως κλειδιά για τα δωμάτια στα οποία διαμένουν, αλλά και ως πιστωτικές κάρτες. Στόχος αυτού είναι φυσικά να κάνει τους επισκέπτες να ξοδεύουν περισσότερα.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η πρακτική θα επεκταθεί και σε άλλα πάρκα. Πέρυσι για παράδειγμα, το Universal Studios έγινε το πρώτο πάρκο στην πόλη του Ορλάντο, το οποίο έσπασε το όριο των 90 δολαρίων. Δύο εβδομάδες αργότερα η Disney ανακοίνωσε την ανατίμηση του δικού της εισιτηρίου.
Μέσα στη χρονιά, η Universal  θα ανοίξει ένα δεύτερο πάρκο με θέμα τον Χάρυ Πότερ, το Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Clickatlife.gr

Ετικέτες ,