Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μπουγατσάν: το νέο hit της Θεσσαλονίκης

Λέγεται μπουγατσάν, κατάγεται από τη μπουγάτσα και το κρουασάν κι έχει προκαλέσει φρενίτιδα στην συμπρωτεύουσα. Τι είναι αυτό;

Δημιουργός του είναι ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης και η έμπνευσή του είναι ένα υβριδικό
δημιούργημα που συνδυάζει την βουτυράτη σφολιάτα του κρουασάν και την παχύρρευστη πλούσια κρέμα της σαλονικιώτικης μπουγάτσας.
Κατά τα πρότυπα του νεοϋορκέζικου cronut (ένας συνδυασμός κρουασάν και donut) που έκανε θραύση στην Ευρώπη και την Αμερική το 2013, το μπουγατσάν είναι μια ελληνική εφεύρεση που έχει τρελάνει ήδη τη Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά η φήμη του εξαπλώνεται μέσω του διαδικτύου.
Σερβίρεται κάθε Κυριακή στο πρωινό του café-bar Estrella στη Θεσσαλονίκη και κάνει πάταγο, ενώ το χιουμοριστικό σχόλιο του Κοπαράνη πίσω από το μπουγατσάν, αφορά την ελληνική μεγαλομανία που μας «δέρνει».
Η φιλοσοφία του υβριδικού φαγητού είναι κάτι που συνηθίζει να δοκιμάζει ο Δημήτρης Κοπαράνης, όπως αναφέρει και στο blog του thefoodieanarchist.wordpress.com. Παλιότερα είχε ταρακουνήσει ξανά τη Θεσσαλονίκη με ένα προφιτερόλ από τσουρέκι με κρέμα ταχίνι και μια πίτσα από ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Η Αθήνα θα του ταίριαζε επίσης. Θα το περιμένουμε…


Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife.gr

Ετικέτες ,