Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βακαλάος σκορδαλιά

Συστατικά

  • 700γρ. Βακαλάος φιλέτο ξαλμυρισμένος Kallimanis
  • 800γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλιά γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας εστραγκόν αποξηραμένο
  • ½ κόκκο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 20γρ. χυμό λεμονιού
  • 100γρ. μαργαρίνη
  • Λίγο λευκό αλεύρι (τύπου σκληρό) για το πανάρισμα




Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε να βράζουμε τις πατάτες με 1 κ.γ αλάτι.
2. Μετά από 20’ προσθέτουμε τα σκόρδα και βράζουμε για ακόμα 20’
3. Σε μπλέντερ λιώνουμε τις πατάτες με τα σκόρδα.
4. Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, το εστραγκόν, το μοσχοκάρυδο, το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μία κρεμώδη υφή.
6. Πανάρουμε καλά τα φιλέτα στο αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
7. Γυρίζουμε τα φιλέτα προσεκτικά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε μαζί με τη σκορδαλιά.

Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε τα φιλέτα από κουρκούτι μπύρας και να τα τηγανίσετε. Για το συγκεκριμένο πανάρισμα θα χρειαστείτε 1 κουτάκι μπύρας (330ml) και 100γρ αλεύρι σκληρό. Προσθέτετε στο αλεύρι σταδιακά τη μπύρα (μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα) και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα λείο χυλό, πανάρετε τα φιλέτα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

ab.gr

Ετικέτες ,