Πιλάφι με πικάντικες γαρίδες
Ένα γαριδοπίλαφο με εξωτικό άρωμα!
Υλικά
1 φλιτζ.τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο παρμπόιλντ (του 10λεπτου)
2 κουτ. σούπας λάδι (και, αν θέλουμε, 1 κουτ. σούπας βούτυρο)
1 σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια
100 γρ. baby σπανάκι (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακουλάκι στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες)
2 κοφτά κουτ. γλυκού κάρι (ή πάπρικα καυτερή)
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
χυμό από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ή φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το σπανάκι για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με το κάρι (ή την καυτερή πάπρικα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λεμόνι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.
gastronomos.gr/on-news.gr
Υλικά
1 φλιτζ.τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο παρμπόιλντ (του 10λεπτου)
2 κουτ. σούπας λάδι (και, αν θέλουμε, 1 κουτ. σούπας βούτυρο)
1 σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια
100 γρ. baby σπανάκι (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακουλάκι στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες)
2 κοφτά κουτ. γλυκού κάρι (ή πάπρικα καυτερή)
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
χυμό από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ή φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το σπανάκι για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με το κάρι (ή την καυτερή πάπρικα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λεμόνι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.
gastronomos.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα