Λαχταριστά γλυκά με λίγα υλικά
Σπιτικά λαχταριστά γλυκά με ελάχιστα υλικά
Σοκολατένια απόλαυση με τυρένια καρδιά!
Αυτά τα τρουφάκια θα κάνουν θραύση σε όποιον και να τα σερβίρεις! Τι κι αν τα έφτιαξες, απλά ανακατεύοντας δύο υλικά; Κανείς δεν χρειάζεται να το γνωρίζει!
Σου δίνουμε την εναλλακτική να τα πανάρεις σε κακάο για περισσότερη γεύση...
• 5 μπάρες σοκολάτας, από 120γρ. η καθεμιά
• 250γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
• Σκόνη κακάο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Λιώσε δύο μπάρες σοκολάτας σε μπεν μαρί
Χτύπησε το τυρί κρέμα σε μίξερ για να γίνει αφράτο και πιο κρεμώδες. Ανάμειξε με τη λιωμένη σοκολάτα, αφού έχει κρυώσει αρκετά και ανακάτεψε καλά. Βάλε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 30' λεπτά
Πλάσε με τα χέρια σου περίπου 30-35 τρουφάκια και εναπόθεσε σε λαδόκολλα
Παράλληλα λιώσε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Με ένα πηρούνι βύθισε ένα, ένα τα τρουφάκια στη σοκολάτα και άφησε και πάλι στη λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα. Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, πριν σερβίρεις
Αν θέλεις μπορείς να περάσεις τα τρουφάκια από σκόνη κακάο για πιο ωραία γεύση
Palmiers για το πρωινό
Κι αν σου έλεγα πως με ένα φύλλο σφολιάτας και λίγη ζάχαρη θα μύριζε το σπίτι φρέσκο, λαχταριστό πρωινό; Αυτά χρειάζεσαι μόνο για να ετοιμάσεις τα εντυπωσιακά τραγανά palmiers που θα συνοδεύσουν απολαυστικά το καφεδάκι σου! Για έξτρα άρωμα σου δίνουμε την επιλογή να προσθέσεις κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.
Συστατικά
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας ελαφρά ξεπαγωμένο
• Προαιρετικά: 2 κ.γ. κανέλλα
• Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
Βάλε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και αν θέλεις ανάμειξε με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Πασπάλισε τη μισή ποσότητα σε μια επιφάνεια εργασίας και στρώσε από πάνω το φύλο σφολιάτας. Από πάνω πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και με ένα ρολό πέρασε την επιφάνεια πάνω από το φύλλο για να στερεώσεις τη ζάχαρη και να αναοίξει το φύλλο, να γίνει ελαφρώς πιο λεπτό
Τυλίγοντας από τη στενή πλευρά του φύλλου τύλιξε τη σφολιάτα σε ρολάκι και από τις δύο άκρες, ώσπου να “ανταμώσουν” τα δύο ρολάκια στο κέντρο του φύλλου. Στήριξε το ένα ρολάκι πάνω από το άλλο, πιέζοντας ελαφρά να βεβαιωθείς πως θα κρατήσουν το σχήμα τους. Τύλιξε τη ζύμη προσεκτικά σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 30' λεπτά
Κόψε τη ζύμη σε λεπτές φετούλες και στρώσε τα palmiers σε λαδόκολλα και σε λαμαρίνα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά να πάρουν χρώμα. Γύρισε τα palmiers από την ανάποδη για 6 με 7 λεπτά.
Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις
Κι αν σου έλεγα πως με ένα φύλλο σφολιάτας και λίγη ζάχαρη θα μύριζε το σπίτι φρέσκο, λαχταριστό πρωινό; Αυτά χρειάζεσαι μόνο για να ετοιμάσεις τα εντυπωσιακά τραγανά palmiers που θα συνοδεύσουν απολαυστικά το καφεδάκι σου! Για έξτρα άρωμα σου δίνουμε την επιλογή να προσθέσεις κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.
Συστατικά
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας ελαφρά ξεπαγωμένο
• Προαιρετικά: 2 κ.γ. κανέλλα
• Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
Βάλε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και αν θέλεις ανάμειξε με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Πασπάλισε τη μισή ποσότητα σε μια επιφάνεια εργασίας και στρώσε από πάνω το φύλο σφολιάτας. Από πάνω πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και με ένα ρολό πέρασε την επιφάνεια πάνω από το φύλλο για να στερεώσεις τη ζάχαρη και να αναοίξει το φύλλο, να γίνει ελαφρώς πιο λεπτό
Τυλίγοντας από τη στενή πλευρά του φύλλου τύλιξε τη σφολιάτα σε ρολάκι και από τις δύο άκρες, ώσπου να “ανταμώσουν” τα δύο ρολάκια στο κέντρο του φύλλου. Στήριξε το ένα ρολάκι πάνω από το άλλο, πιέζοντας ελαφρά να βεβαιωθείς πως θα κρατήσουν το σχήμα τους. Τύλιξε τη ζύμη προσεκτικά σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 30' λεπτά
Κόψε τη ζύμη σε λεπτές φετούλες και στρώσε τα palmiers σε λαδόκολλα και σε λαμαρίνα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά να πάρουν χρώμα. Γύρισε τα palmiers από την ανάποδη για 6 με 7 λεπτά.
Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις
Μπισκοτένια σοκολάτα
Φτιάξε τη δική σου γλυκιά σοκολάτα με σπασμένο τραγανό μπισκότο για όλες τις ώρες! Απλά απολαυστικό... και δεν θα χρειαστείς παρά ένα πακέτο μπισκότα και σταγόνες λευκής σοκολάτας!
Συστατικά
• 400γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας ή λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
• 18 κανονικά μπισκότα γεμιστά με κρέμα
Εκτέλεση
Κάλυψε ένα μικρό ταψί με αλουμινόχαρτο.
Σπάσε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
Βάλε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει, αλλά να μην κάψει. Αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, δοκίμασε να λιώσεις τη σοκολάτα εκεί, βάζοντας το μπολ με τη σοκολάτα ανά 30'' δευτερόλεπτα και ανακατεύοντας ώστε να λιώσει αλλά να μην καεί
Πρόσθεσε τα περισσότερα σπασμένα μπισκότα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, κρατώντας περίπου ½ φλιτζάνι για να πασπαλίσεις την επιφάνεια του γλυκού. Ανακάτεψε τη σοκολάτα να καλύψει καλά τα μπισκότα
Γύρισε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το καλά και ομοιόμορφα. Πασπάλισε με τα υπόλοιπα μπισκότα και βάλε στο ψυγείο να σταθεί για περίπου μισή ώρα. Κόψε σε μπάρες σοκολάτας αφού κρυώσει καλά
Φτιάξε τη δική σου γλυκιά σοκολάτα με σπασμένο τραγανό μπισκότο για όλες τις ώρες! Απλά απολαυστικό... και δεν θα χρειαστείς παρά ένα πακέτο μπισκότα και σταγόνες λευκής σοκολάτας!
Συστατικά
• 400γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας ή λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
• 18 κανονικά μπισκότα γεμιστά με κρέμα
Εκτέλεση
Κάλυψε ένα μικρό ταψί με αλουμινόχαρτο.
Σπάσε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
Βάλε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει, αλλά να μην κάψει. Αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, δοκίμασε να λιώσεις τη σοκολάτα εκεί, βάζοντας το μπολ με τη σοκολάτα ανά 30'' δευτερόλεπτα και ανακατεύοντας ώστε να λιώσει αλλά να μην καεί
Πρόσθεσε τα περισσότερα σπασμένα μπισκότα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, κρατώντας περίπου ½ φλιτζάνι για να πασπαλίσεις την επιφάνεια του γλυκού. Ανακάτεψε τη σοκολάτα να καλύψει καλά τα μπισκότα
Γύρισε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το καλά και ομοιόμορφα. Πασπάλισε με τα υπόλοιπα μπισκότα και βάλε στο ψυγείο να σταθεί για περίπου μισή ώρα. Κόψε σε μπάρες σοκολάτας αφού κρυώσει καλά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:pontos-news.grfytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα