Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Λιπαρό πρόσωπο περιποίηση και φροντίδα

Το λιπαρό πρόσωπο περιποίηση  έχει τα μυστικά του ! Η παραγωγή σμήγματος και η ενυδάτωση είναι δύο διαφορετικοί μηχανισμοί: Η υπερβολική έκκριση σμήγματος δε προστατεύει την επιδερμίδα από την αφυδάτωση. Για το λόγο αυτό η ενυδάτωση είναι απαραίτητη ακόμα και αν έχετε λιπαρή
επιδερμίδα.
Για όσες αναζητούν ένα πραγματικά φωτεινό αποτέλεσμα, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα για λιπαρό πρόσωπο περιποίηση . Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί καθώς κάποια μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες στην επιδερμίδα σας. Αν δεν είστε σίγουροι, συμβουλευτείτε πρώτα έναν δερματολόγο ο οποίος θα σας δώσει συμβουλές ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Η λιπαρή και μικτή επιδερμίδα έχει την τάση να παράγει πάρα πολύ σμήγμα, ένα έλαιο που παράγεται από την επιδερμίδα για να την προστατεύει από την αφυδάτωση. Κάνει την επιδερμίδα να γυαλίζει, ιδιαίτερα μετά το πρωινό ξύπνημα και στο τέλος της ημέρας. Ποια είναι η λύση; Το πολύ λιπαρό πρόσωπο περιποίηση απαιτεί σωστή φροντίδα όπου ο καθαρισμός και αφαίρεση του μακιγιάζ το πρωί και το βράδυ με τα κατάλληλα προϊόντα.
Στο μακιγιάζ στην λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να είστε προσεκτικές καθώς τα προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν ορισμένες φορές λιπαρά συστατικά που φράσσουν τους πόρους. Χρειάζεστε “μη λιπαρά” προϊόντα ή ειδικά προϊόντα τα οποία δηλώνουν ότι «δεν προκαλούν μαύρα στίγματα”. Και μην ξεχνάτε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά: καθαρισμός το πρωί, αφαίρεση του μακιγιάζ τη νύχτα.


LaMode


Ετικέτες ,