Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ακόμη «λιθαράκι» για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας» η ανακήρυξη της «Δημοκρατίας της Ιλυρίδας»

Το VMRO-DPMNE καταδίκασε  την ανακήρυξη από τους  Αλβανούς  της «Δημοκρατίας της Ιλυρίδας»

Άρχισαν τα όργανα στην ΠΓΔΜ , από την ανακήρυξη  της «Δημοκρατίας της Ιλυρίδας», με δηλώσεις
σκοπιανών βουλευτών. Συγκεκριμένα το κόμμα VMRO-DPMNE καταδίκασε έντονα με ανακοίνωση του την πράξη αυτή .
«Αυτά τα γεγονότα πρέπει να περιθωριοποιηθούν  από τους πολιτικούς, μιας  και αποτελούν  μια κακή προσπάθεια να βλαφθεί η  προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης μεταξύ των κατοίκων της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Το VMRO-DPMNE αναφέρει ότι, η κυριαρχία δεν αποτελεί  μία πράξη που μπορεί να αλλάξει κανείς. «Αυτοί οι άνθρωποι( οι αλβανοί)  δείχνουν ανώριμη συμπεριφορά και ανευθυνότητα. Επίσης προτρέπουμε όλα τα  πολιτικά κόμματα  να καταδικάσουν την εν λόγω κίνηση, στην  καθημερινή πολιτική σκηνή.
Σύμφωνα με το συνέδριο της Ιλλυρίδας, η «νεοσυσταθείσα» ‘δημοκρατία’ θα διαθέτει περιορισμένη στρατιωτική δύναμη με συμβατικά όπλα και αλβανική φρουρά (Φρουρά της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας), ώστε να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις και προκλήσεις εναντίον όλων εκείνων που θα παραβιάζουν τη δημοκρατική τάξη, και θα απειλούν τον πληθυσμό της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας. Αυτό αναφέρει η διακήρυξη που υπογράφεται από τον διοικητή της Φρουράς της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, Hamdi Ndrecaj-Panteri, γράφει ο αλβανικός τύπος.
Το σίγουρο είναι ότι άνοιξαν  «οι ασκοί του Αιόλου» στην γειτονική χώρα, με άγνωστα αποτελέσματα για τα βόρεια σύνορα μας. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα σύνορα της ΠΓΔΜ με το Κόσσοβο στην ουσία αποτελούν «αφύλακτη περιοχή», όπου βασιλεύει η διαφθορά , η παράνομη  διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και «τρομοκρατών».
«Φαίνεται ότι έχει έρθει η στιγμή που όλοι οι Αλβανοί, από όλα τα αλβανικά εδάφη, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινή πλατφόρμα πολιτικής αλληλεπίδρασης. » ανέφεραν σε ανακοίνωση  πριν από καιρό αλβανοί εθνικιστές.
Και αυτό πρέπει να συμβεί, ειδικά τώρα, μετά την άρνηση στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αλβανοί αναλυτές από το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ , συμφωνούν ότι πρέπει να δημιουργηθεί αυτή η εθνική πλατφόρμα», κατέληγε το δημοσίευμα.
Η  κίνηση αυτή, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές,  δεν προέρχεται από κάποιους «τρελούς Αλβανούς», αλλά αποτελεί μία ακόμα μελετημένη κίνηση για την δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συμπεριλαμβάνει στους χάρτες της και την περιοχή της Ηπείρου.   



pentapostagma.gr

Ετικέτες ,